Yağlı Güreş'de heyecan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yağlı Güreşde heyecan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 15:13

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilecek Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ne, Türkiye'nin önde gelen 22 baş pehlivanı katılacak.

Haberin Devamı

Festivale ilişkin basın toplantısı düzenleyen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 13 Eylül Cuma günü Levent Erdoğan Güreş Sahasında gerçekleştirilecek "32. Geleneksel Karamürsel Altın Kemer Yağlı Güreşleri"ne, 22 başpehlivanın da aralarında bulunduğu 150 güreşçinin katılacağını söyledi.

Karamürsel'den, Çolak Hilmi ile başlayan, "Sucu İbrahim" ile devam eden, Bostancı Hüseyin, İzzet Açıkbaş, dünya ve olimpiyat şampiyonu Gazanfer Bilge gibi yağlı güreş tarihinin tanınmış efsane pehlivanın çıktığına işaret eden Yıldırım, "Bu gururu yaşarken, sorumluluğumuzun da bilincindeyiz" diye konuştu.

Yıldırım, Karamürsel Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirlecek olan güreşlerin, efsane başpehlivan Ahmet Taşçı ile Kadir Birlik ve Aydın Demir gibi ustaların büyük katkı sağladığını ifade eden Yıldırım, "Tarihten gelen bu misyonu korumak, geliştirmek, yaşatmak ve yağlı güreşin hayat felsefesini gelecek nesillere aktarmak için, ata sprorumuza destek veremeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

"Kel Aliço'nun rekorunu kıracağım"

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı da Geleneksel Karamürsel Yağlı Güreşleri için aylar öncesinden hazırlıklara başladıklarını belirterek, ata sporu güreşin genç nesillere ulaştırılması için çalıştıklarını söyledi.

Taşçı, Kırkpınar başpehlivanlığında 9 birincilikle Cumhuriyet
döneminin rekorunu kırdığını vurgulayarak, şimdiki hedefinin Osmanlı dönemindeki
"Kel Aliço"nun yaş rekorunu kırmak olduğunu anlattı.

Kel Aliço'nun 56 yaşına kadar güreştiğini, kendisinin ise 54 yaşında olduğunu hatırlatan Taşçı, "Tatsız bir olay nedeniyle er meydanlarından uzak kaldım. Bu sene iyi iyi çalışıp, idman yapacağım. Biraz kilo fazlam var. Onları da vereceğim. 2 sene sonra Kırkpınar'a geri döneceğim ve Allah'ın izniyle Kel Aliço'nun rekorunu kıracağım" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!