Tedavisi tamamlanan leylek doğaya bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Tedavisi tamamlanan leylek doğaya bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 16:05

Iğdır'da yaralı halde bulunan leylek, tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

Haberin Devamı

Melekli beldesi mevkisinde bir hafta önce vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan leylek, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavi altına alındı. Tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden uçmaya başlayan leylek, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından Aralık ilçesi yakınlarında doğal hayata salıverildi.

Türkoğlu yaptığı açıklamada, leyleğin belde sakinlerince yaralı halde bulunduğunu belirterek, veteriner kontrolünde yapılan tetkikler sonucu leyleğin kanadının yaralı olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Leyleklerin, Iğdır için simge haline geldiğini anımsatan Türkoğlu, "Bu hayvanlar için yaşam alanları sulak ve tarım arazileridir. Her türlü sulak ve tarım arazilerinde görülebilirler. Ulaşılması güç olmayan yerlerde yaşarlar. İnsanlardan kaçmıyor. Leylekler, besinin büyük kısmını tarım arazisi ve sulak alanlarda buluyor. Bu, yaban hayvanlar insanlara alışmış durumdalar. Bizim de insanlardan isteğimiz bu hayvanlara zarar vermeden, onlara sahip çıkmalarıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!