Hızlanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Hızlanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:14

Başkent trafiğinde uygulanan ve kent içinde suni trafiğe neden olduğu savunulan 70 kilometre hız limitinin 90’a çıkarılmasıyla ilgili başlatılan çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de destekledi. kentin ana arterlerini geniş ve güvenli hale getirdiklerini belirten Gökçek, “70 kilometre trafiğin yavaş akması ve tıkanmasına neden oluyordu. 90 kilometre bu yollarımız için uygundur” dedi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, “şehir içindeki hız sınırını 90 kilometreye çıkarmak” amacıyla hazırladığı düzenlemeye, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de destek verdi. Okulların açılmasıyla birlikte uygulamaya geçmesi planlanan düzenlemeyle ilgili Başkan Gökçek, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:
“Esenboğa, İstanbul, Eskişehir, Konya ve Samsun yollarını son yıllarda geniş ve güvenli yollar haline getirdik. Bu yolların refüjlerinde güvenliği sağlamak için New Jersey bariyerleri koyduk. Bu yüksek standartlı yollarda 70 kilometre birçok yerde trafiğin yavaş akması ve tıkanmasına neden oluyordu. 90 kilometre bu yollarımız için uygundur. Ancak şehir içindeki yollarda sürücülerin hem hız standartlarına hem de kurallara uyması gerekiyor.”

YÜZDE 10’LUK OPSİYON İÇİNDE

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla şehir içinde uygun standartlara sahip yollarda hız sınırının artırılmasına olanak sağlayan düzenlemeyi ilgili bakanlıkların görüşüne sundu. En geç eylül ayı sonunda uygulamaya başlanması planlanan düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, yönetmelikteki hız sınırları değiştirilecek. Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) ile il trafik komisyonlarının uygun bulduğu yollarda hız sınırı, polisin hız cezası yazarken tanıdığı yüzde 10’luk opsiyonla birlikte 90 kilometreye çıkarılacak.

+20 KURTARMADI

Karayolları Trafik Yönetmeliği, yerleşim yerlerindeki hız limitini 50 kilometre olarak belirledi. Yönetmelikte, UKOME ile il trafik komisyonlarına yerleşim yerleri içindeki hız limitlerini 20 kilometreye kadar artırma yetkisi verildi. Birçok şehirde, hız sınırı 20 kilometre artırılarak, 70 kilometreye çıkarılmasına rağmen trafik sıkışıklığının önüne geçilemedi. MOBESE kameralarını ya da radar ile hız denetimi yapan ekipleri gördüklerinde hızı düşüren sürücüler, denetimi geçtikten sonra tekrar hızlanıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!