OYUNUZA SAHİP ÇIKIN

Güncelleme Tarihi:

OYUNUZA SAHİP ÇIKIN
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 10:22

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya'daki Türk kökenli seçmenlere bu çağrıyı yaptı:

Haberin Devamı

ALMANYA’da 22 Eylül’de yapılacak seçimler ülkedeki Türk toplumu için de büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımızın seçimlere azami şekilde katılım sağlamaları ve oylarını kullanmaları gerekir.

Bugün Almanya’da faaliyet gösteren Türk kökenli sivil toplum kuruluşlarının vatandaşlarımıza bu yönde çağrıda bulunmak için ortak bir irade göstermelerini de son derece isabetli buluyor ve bu sorumluluklarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu ortak sesleniş ve bu ortak hassasiyet inanıyorum ki bundan sonra da Türk toplumunu ve Türkiye’yi ilgilendiren her türlü meselede gücünü artırarak devam edecektir.

***
3 milyonu aşan sayılarıyla Almanya’daki vatandaşlarımız artık seçim sonuçlarını etkileyen belirleyici bir faktör haline gelmişlerdir. Bu etkinliği kullanmalarının yolu da sandığa gitmelerinden geçiyor.
Bu nedenle Almanya’daki Türk kökenli kardeşlerimize Almanya’nın geleceğinde hak ettikleri yeri alabilmeleri için oy kullanmalarının önemini vurguluyoruz.

Haberin Devamı

Kolektif olarak hareket edildiği takdirde vatandaşlarımızın kendilerine en yakın hissettikleri, Türk toplumunun çıkarlarına en uygun gördükleri adaylar ve partiler adına muazzam bir güç oluşturacaklarından eminiz.

***
Bu noktada Şansölye Merkel’in bir Türk televizyonuna verdiği mülakatta aynı çağrıyı yapmasını anlamlı buluyoruz. İnanıyoruz ki vatandaşlarımız hem anavatanlarından, hem de yaşadıkları ülkenin yönetiminden en üst düzeyde yapılan bu çağrıları karşılıksız bırakmayacaktır.

Sadece Almanya’da değil, Avrupa’nın her ülkesinde vatandaşlarımız artık yaşadıkları ülkelerin söz sahibi, eşit, katılımcı ve saygın birer mensubu haline gelmişlerdir. Dolayısıyla Avrupa’nın ve dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın seçimlerde sandığa giderek oylarını kullanmaları elzemdir. Bu hem Türk toplumunun yaşadığı ülkede maruz kaldığı sorunların çözümünü kolaylaştıracak, hem de vatandaşlarımızın o ülkelerin yönetimlerinde söz sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Almanya’nın geleceğinde ve bugün ürettiği politikalarda söz sahibi olmanın yolu vatandaşlarımızın oylarına sahip çıkmasından geçiyor. Kullanılan her oyun altın değerinde olduğu bir dönemdeyiz.
Demokrasilerde hak aramanın yolu sandıktan geçer. Bu nedenle Almanya’daki soydaşlarımız politik duruşlarını sandıkta en gür biçimde ifade etsinler istiyoruz. İsteğimiz kardeşlerimizin iradelerinin sandığa yansımasıdır.

Haberin Devamı

Almanya’daki Türk toplumunun kendi iradesine sahip çıktığını gören hiçbir aday ve siyasi parti oradaki vatandaşlarımızı göz ardı edemez. Entegrasyon ve katılım konusundaki meseleleri aşmanın yolu da bundan geçiyor. Vatandaşlarımız entegrasyonlarını sandıkta da göstereceklerdir. Mısır’da gerçekleşen hak gaspından sonra demokratik ülkelerdeki bütün fertlerin ibret alarak oyunlarına sahip çıkmaları gerekir. Dünyanın bir tarafında insanlar oyları için hayatlarını verirken bizim oylarımızı hiçe sayıp kullanmamamız onlara yapılan en büyük haksızlıktır.

***
Türkiye son 10.5 yılda milletin oylarıyla önemli başarılar gerçekleştirmiştir. Bugün Türkiye bulunduğu noktayı milletimizin iradesine borçludur. İnanıyoruz ki seçimlerden güçlenerek çıkan Almanya da demokratik ve ekonomik açıdan Avrupa Birliği’nin itici gücü olmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

Gerçekleşen bu demokratik süreç sonucunda umarız Almanya ile Türkiye’nin geçmişten gelen güçlü dostluğu yeni seviyelere çıkar. AB içinde de Almanya’nın Türkiye’nin üyeliğine verdiği destek daha ileri boyutlara taşınır. Bugün en fazla Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine de en çok destek veren ülke olması gerekir. Bunun takibini Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız yapmak durumundadır. Bunun en iyi takibi de sandığa gidip oyunu kullanmaktan geçmektedir.

Şansölye Merkel’in söz konusu mülakatında Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki çekincelerinin devam ettiği yönündeki beyanı doğrusu bizi üzmüştür. Ancak bu çekincelerin bertaraf edilmesinin yolu da yine Almanya’daki Türk toplumunun güçlenmesinden geçiyor. Güçlü bir Türk toplumu, Almanya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin de her alanda güçlenmesi demektir. Dolayısıyla vatandaşlarımız mutlaka ama mutlaka sandığa gitsinler, kendilerini en iyi temsil edeceğine inandıkları adaylara oylarını versinler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!