Bayrak geçiyor sayın savcım

Güncelleme Tarihi:

Bayrak geçiyor sayın savcım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 01:00

Bergama Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yüksel, 30 Ağustos törenlerindeki bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmadı. Vatandaşların protestosuna neden olan olay büyük tepki çekti. Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Eroğlu, “Saygısızlığı kınıyorum. Kaymakam, savcının yeni geldiği için bilmediğini söylüyor. İnsan bilmiyorsa bile etrafına bakar” dedi. Protokole yaklaşan bir kadın da, savcıya bayrakla ilgili bir problemi olup olmadığını sordu.

Haberin Devamı

İZMİR’in Bergama İlçesi’nde, ilçeye on gün önce atanan Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’in, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıl kutlama töreninde bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmaması törenlere gölge düşürdü. Vatandaşların tepkisine neden olan olay şöyle gelişti:

HERKES AYAKTA O KOLTUKTA

Bergama’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri, ilçe protokolünün şehitliğe gitmesi ile başladı. Şehitliğin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi geçit törenine geçildi. Törene ilçeye yaklaşık 20 gün önce atanan Kaymakam Uğur Kolsuz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Zeynel Abidin Demirtaş, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Savcı Vekili Hasan Yüksel, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Bayrağı’nın geçişi sırasında alanda bulunan vatandaşlar ve protokol üyeleri bayrağı ayakta selamlarken Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel oturduğu yerden kalkmadı. Başsavcı Vekili Yüksel’in, Türk Bayrağı’nın geçişi sırasında ayağa kalkmaması tören sonunda vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

BAYRAKLA BİR SIKINTIN MI VAR

İlk tepkiyi Kaymakam Uğur Kolsuz’un yanına giden Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu gösterdi. Eroğlu, Kaymakam Kolsuz’a protokolde bulunan ve ayağa kalkmayan kişiyi tanımadığını ancak bu hareketin saygısızlık olduğunu dile getirerek, “Alandaki herkes Türk Bayrağı’nı ayakta selamladı. Protokolde oturan bir kişi ise ayağa kalkmadı. Bu saygısızlığı kınıyorum” dedi. Bu sırada çevrede bulunanlardan bir kadın da savcı vekiline bayrakla ilgili bir sıkıntısı olup olmadığını sordu. Kaymakam Kolsuz’un ayağa kalkmayan kişinin ilçeye on gün önce atanan savcı vekili olduğunu, bilmediğini söylemesi üzerine olay yatıştı.

BİLMESE DE İNSAN ETRAFINA BAKAR

Kaymakam Kolsuz ile konuştuktan sonra ayağa kalkmayan kişinin ilçeye yeni atanan başsavcı vekili olduğunu öğrendiğini anlatan Eroğlu, “O kişi bana cevap vermedi. Yanımdaki bir bayan Türk Bayrağı ile bir sorunu olup olmadığını sordu. Bayrak ile ilgili bir sorunu olmadığını söyledi. Sayın Kaymakam başsavcı vekilinin çok genç olduğunu bu nedenle bilmediğini söyledi. Bu benim kanıma dokundu insan bilmese bile etrafındaki herkes ayağa kalkınca kendini ayağa kalkmak zorunda hisseder” diye konuştu.

Haberin Devamı

PROTESTOLAR OLUNCA ÖĞRENDİM

Bergama Belediye Bakanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin ilçeye on gün önce atandığını ve yeni bir savcı olduğunu dile getirerek, “Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenirken bizimle ayaktaydı ancak bayrak geçerken ayakta olup olmadığına dikkat etmedim. Sonradan protestolar olunca öğrendim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!