‘Vira Bismillah’ palamut 15 lira

Güncelleme Tarihi:

‘Vira Bismillah’ palamut 15 lira
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 01:29

Nisan ayında başlayan av yasağının ardından dün denize açılan balıkçı tekneleri kasaları doldurdu.

Haberin Devamı

Vira bismillah diyerek Marmara’ya açılan ilk tekne 1400 kilogram istavrit ve 4 kasa palamut avladı. Sezon palamut ve istavritle başlarken fiyatlar da değişiklik gösterdi. Palamutun tanesi 15 liradan hamsinin kilogramı 10 liradan satıldı.

AV SEZONU AÇILDI / Foto Galeri

NİSAN ayında başlayan av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle balıkçılar denize açıldı. Sezon istavrit ve palamut ile başladı. Dün Marmara’ya açılan ilk tekne 1400 kilogram istavrit ve 4 kasa palamut avlandı. İstavritin kasası 90 ile 125 lira arasındaki fiyatlardan alıcı bulurken palamutun çifti 30 liradan satıldı. Balıkların kilogram fiyatları da ilçelere göre farklılıklar gösterdi. İstanbul’da palamutun tanesi15 lira ile 20 lira arasında değişirken, hamsinin kilogram fiyatı da 10 lira ile 20 lira arasında değişti.

320 KASA SARDALYA

Marmara’nın güneyinde yer alan Kapıdağ Yarımadası ve Bandırma Körfezi’nden 250-300 tekne, Marmara’ya açıldı. Sezonunun ilk gününde balık haline 320 kasa sardalya, 500 çift palamut geldi. Kocaeli Karamürsel ilçesinden denize açılan tekneler sezonun ilk gününde hamsi, istavrit, palamut avladı. Çanakkale’de Karabiga beldesinden “Vira bismillah” diyen Hasan Uysal’a ait “Parion” adlı teknenin mürettebatı, ağlarını Kuzey Ege’de denize bıraktı. Balıkçılar ilk gün avı olarak yaklaşık 400 kasa sardalya avladı.

AĞLARDA 1000 PALAMUT

Kilitbahir Limanı’ndan denize açılan ‘Necmioğulları’ adlı teknenin denize bıraktığı ağlara yaklaşık bin tane palamut takıldı. Ordulu balıkçılar da önceki gece Karadeniz’e sezonun ilk ağını attı. Ordu açıklarında avlanan balıkçıların ağlarına istavrit, mezgit ve palamut takıldı. Havanın elverişsiz olması nedeniyle az sayıda tekneyle denize açılan balıkçılar ilk gün umduklarını bulamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bereketli bir sezon bekliyoruz

AYLARDIR hazırlıklarını yapan balıkçılar önceki gece yarısı ‘Vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Ağlarını dolruran balıklarla sabaha karşı karaya yanaşan balıkçıların yüzü gülüyordu. İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, ilk günün hasadını dikkate alarak sezonun bereketli geçeceğini söyledi. Ahmet Tuncay Sagun, dünyada, toplam 110 milyon ton civarında su ürünleri üretimi yapıldığını, Türk balıkçılık sektörünün ise 700 bin tonluk üretim rakamına ulaştığını ifade etti.

Haberin Devamı

‘Vira Bismillah’ palamut 15 lira


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!