G.Saray'a Kadıköy'de bağlandım

Güncelleme Tarihi:

G.Saraya Kadıköyde bağlandım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:08

İlk iki yıl kiralık oynadıktan sonra bu sezon 3 yıllık kontrata imza atan Felipe Melo, Galatasaray’a bağlandığını ve burada kalıcı olacağını ilk 12 Mayıs 2012’de Kadıköy’de şampiyon oldukları anda hissettiğini söyledi.

Haberin Devamı

G.SARAY’ın başarılı isimlerinden Felipe Melo, kendisini Galatasaray’a bağlayan anın Kadıköy’deki şampiyonluk anı olduğunu söyledi.
Galatasaray dergisinin eylül sayısına konuşan Brezilyalı, “Juventus’un oyuncusu olduğum için aklımda ilk olarak burada iyi oynadıktan sonra tekrar İtalya’ya dönmek vardı. Fenerbahçe’nin stadında şampiyon olduğumuz an, Galatasaray’a ait olduğumu ve burada uzun yıllar oynamam gerektiğini hissettim. O gün, benim için yeni bir tarihin başlangıcıydı adeta. Orada yaşadıklarımız, G.Saray’a daha da bağlanmamı sağladı” dedi.

PAS ÖZELLİĞİM İMPARATOR’LA ORTAYA ÇIKTI

TERİM’in oyun kurma konusunda kendisine çok güvendiğini vurgulayan Melo, pas özelliğinin de İmparator ile birlikte ortaya çıktığını kaydetti: “2010 FIFA Dünya Kupası’nda isabetli pas yüzdesi en yüksek olan oyunculardan biriydim. Bu, FIFA’nın açıkladığı bir durum; benim değil. Tabii böyle istatistikler insanı onurlandırıyor. Bu, benim babamdan çocukluğumda aldığım bir tavsiyeydi. Her zaman pas hatasını minimuma indirmem gerektiğini öğütlerdi bana. Uzun yıllar devam etti, ben de kulağımda hep onun sesini duydum. En sonunda da Fatih Hoca ile bir araya geldiğimizde pas özelliğim daha ortaya çıktı. O, oyunu kurmam konusunda bana çok güveniyor. Pas hatası beklemiyor.”

Haberin Devamı

ARTIK 12 GOL ATAMAYABİLİRİM

YENİ sistemdem daha defansif oynadığını kaydeden Melo, “İlk yılımda 12 gol atmıştım. Daha ofansif, gole yakın ve hücum gücü yüksek, kaleye daha fazla giden bir Felipe Melo vardı. Bu sistemde biraz daha defansif oynuyorum. Dolayısıyla tekrar bu kadar çok gol atmam kolay değil. Belki şu anki sistemde 12 gol atamayabilirim fakat oynadığım pozisyonda rakibin bir kontra atağını kesebilirim veya onlar çıkmak üzereyken kaptığınız topla siz birden hızlı hücum başlatabilirim, bunlar da önemli. Bu pozisyonda görev yapan oyuncuların zeki olması gerekiyor. İlk pası doğru vermem gerekiyor. Benim pozisyonumdaki oyuncu futbolun sırlarını iyi bilmeli” dedi.

Pitbull yapabilirim

TOPU keserek, ilk pası doğru vermek ve takımı hücuma doğru şekilde çıkarabilmek için dikkatli olmak gerekiyor. [Gülerek ekliyor] İlk pası doğru şekilde verdikten sonra; pozisyon sonunda gol gelirse, yine orta sahada ‘pitbull’ yapabilirim; çünkü bu da benim için bir gol sayılır.

Haberin Devamı

Hedefi ‘Cesur Yürek’ Bülent olmak

Felipe Melo, Galatasaray dergisinin eylül sayısına verdiği söyleşide hem hedeflerini hem de yeşil sahadaki pozisyonuna dair teknik soruları yanıtladı.

BURAYA geldiğimde ilk olarak 4 numaralı formayı giymiştim. Daha sonra 10 numarayla önemli başarılar yaşadım. Ama 10 numara takıntım hiç olmadı, numara boşa çıkınca kariyerimde ilk kez giymiştim. Hangi numarayı sırtımda taşıdığımın hiç önemi yok. Takımımızda Wesley Sneijder gibi 10 numarayı çok iyi taşıyan ve onu parlatan bir oyuncu var. İyi temsil edeceğinden şüphem yok. 3 numara ise benim için çok değerli. Fotoğraf çektirirken yaptığım harekette görebilirsiniz, dinimiz için çok önemli. Tanrı, Hz. İsa ve Kutsal Ruh’u simgeliyor. 10 numarayla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Hem benim için, hem de Galatasaray için tarihi önemi olan 3 numarayla, Bülent Korkmaz gibi efsane olmak istiyorum.

Haberin Devamı

Terim, bana Tanrı’nın lütfu

FATİH Terim, benim hayatımda ve futbol kariyerimde çok ayrı yeri olan, önemli bir insan. Benim buraya tekrar gelmemde, üç senelik kontrat yapmamdaki en büyük etken Fatih Hoca. Beni inanılmaz istedi. Ve onun sayesinde yeniden Galatasaray formasına kavuşabildim. O, bence bana Tanrı’nın bir lütfu. Tanrı, onu benim hayatıma soktu. Çok sevdiğim, saygı duyduğum bir insan. Onun da bana güvendiğine inanıyorum.”

2014’e gitmeyi isterim ama...

BREZİLYA’daki Dünya Kupası’na gitmeyi çok isterim; ama artık bir noktadan sonra realist olmak da gerekli. Zaman geçtikçe, “Aacaba gidebilecek miyim” diye düşünmeye başlıyor insan. Tanrı istedikten, o bir kapıyı açtıktan sonra buna kimse engel olamaz. İşler biraz daha zor gibi gözükebilir; ama dediğim gibi yine de orada olabilirim.

Haberin Devamı

Sadece al-ver yapmam

Birçok ön libero görmeniz mümkün. Risk almaz, alır, verir; alır, verir. Evet, bazı durumlarda basit oynamanız gerekebilir. Ama biraz sorumluluk alarak, 70 metre ters veya dikine paslar atarak hücuma da destek olabilirsin.

Hayatını yazacak

Futbolu bıraktıktan sonra kitap yazmak istiyorum. Gelecek nesillere anlatılacak birçok farklı hikâye, unutulmaz an var. Şu an bir örnek vermem doğru olmayabilir; ama futbol kariyerimi tamamladıktan sonra böyle bir şey aklımda var.

Futbolda öğreneceğim daha çok şey var

maçta rakip alana geçildiğinde pas trafiğinin merkezinde yer alan Melo, maçın temposunu nasıl ayarladığını ise şöyle anlatıyor: Rakip yarı alanda yedi, sekiz oyuncu ile ceza sahasına doğru yerleştiğiniz zaman tempo ayarlamasını doğru yapmanız gerekiyor. Bunun için tecrübe en önemli şartlardan biri. Ben de her geçen sene bu deneyimi edindiğimi düşünüyorum; ama benim hâlâ futbola dair öğrenebileceğim, bu oyundan göreceğim çok fazla şey var.

Haberin Devamı

Ayarı doğru yapmalı

Yine de savunmadan oyunu kurmak, arkadaşlarınızı yönetmek, doğru anlarda tempoyu yükseltmek veya aşağı çekmek için de bu tecrübeye ulaşmanız gerekli. Benim pozisyonumdaki oyuncular, bu ayarlamayı doğru yapabilirse; takımları rakiplerine üstünlüklerini daha kolay kabul ettirebilirler.

Beşte beş yapan beşinci

Geçen sezon sadece 2 gol sevinci yaşayan Melo, ilk sezon olan 2011-12’de ise 12 gol atıp kariyerinin en skorer sezonunu geçirmişti. O sezon G.Saray’ın ligde evinde oynadığı 16 maçın 9’unda gol atan Melo, lig tarihinde 34 haftalık formata geçilen 1994-95’ sezonundan sonra iç sahada en az 5 maçlık gol serisi yaşayan 5 Galatasaraylıdan biri olarak tarihe geçmişti. Hakan ve Burak ise 6 golle zirvede.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!