Merdiven boyamaya önce İzmirli kadınlar başladı

Güncelleme Tarihi:

Merdiven boyamaya önce İzmirli kadınlar başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:08

İSTANBUL’da Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salıpazarı yokuşu merdivenlerinin gökkuşağı renklerine boyanmasından 3 ay önce İzmir’in Balçova ilçesinde merdivenler boyanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Salıpazarı’nda 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel’in gökkuşağı renklerine boyadığı merdivenin Beyoğlu Belediyesi’nce önce gri boyayla kapatılması ancak tepkiler üzerine ardından yeniden gökkuşağı renklerine boyanması gözleri Türkiye’nin başka kentlerindeki örneklere çevirdi. İstanbul’daki merdiven boyamaya benzer bir etkinliğin geçen mayıs ayında İzmir’in Balçova İlçesi’nde gerçekleştiği ortaya çıktı. Ancak, İzmir’de Balçova Belediyesi ve ilçedeki kadınların ortak kararıyla merdivenler ve sokaklar bir tema çerçevesinde renklendirilmeye başlandı.

İŞTE O MERDİVENLER/FOTOGALERİ

Balçova Belediyesi Semt Evlerinde çeşitli beceri kurslarına katılan ilçede yaşayan kadınların talebi ve kararıyla ilk olarak Çetin Emeç Mahallesi’ndeki Şehir Öğretmenler Parkı’na inen merdivenli sokaktan başladı. Semt evlerinde resim dersi alan kadınlar sokağın temasını ’Piyano’ olarak belirlendi. Buna uygun olarak da merdivenler siyah ve beyaz renklere boyadı. Boyama işini kadınlar üstlendi. Balçova Belediyesi de boya ve fırça desteği verdi. İkinci olarak ise Barış Sitesi’nde bir merdiven Şelale temasıyla boyandı. Semtevindeki kadınlar ilçedeki trafo, boş duvar, merdiven ve sokakları da benzer uygulamalarla boyama kararı aldı.

Balçova Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Çalkaya, mayıs ayında yapılan merdiven boyama çalışmasına ilçede yaşayan kadınların karar verdiğini söyledi. Çalkaya, "Kent genelinde belediye olarak renklendirme ve ışıklandırma çalışması yapıyoruz. Semt evine gelen kadınlar çalışmaları sokaklara yaymamızı ve cıvıl cıvıl, renkgarenk bir kent görmek istediklerini söyledi. Biz özellikle kadınların söz sahibi olup kenti nasıl görmek istiyorlarsa öyle olması için çaba harcıyoruz. Çünkü kentte yaşayan ve o kentin havasını soluyan onlar. İstanbulda merdiven boyama olayı biraz daha farklı olmuş. Ama orada da halkın istediği sonuç alınacaktır. Önemli olan insanları yaşadıkları kenti güzelleştirmelerinin önünü açmaktır" dedi.

Çalkaya, tatile giren Semtevlerindeki kursların yeniden başlamasıyla birlikte temasına göre merdiven ve sokakları renklendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!