Partnerinizi değil kendinizi kandırırsınız

Her cinsel ilişkide boşalmak gerekliliği inancını içinde barındıran cinsel mit dediğimiz hurafelerinden dolayı başvurulan orgazm taklidinde kişi aslında kendini kandırır. Bu hafta, orgazm taklidiyle ilgili gelen sorulara yanıt arıyoruz.

Haberin Devamı

Partnerimin boşalma taklidi yapıp yapmadığının anlayabilir miyim?

Cinsel ilişkide partneri tatmin etmeye odaklanmak aslında doğru bir davranış değildir, çünkü cinsellik iki kişi arasında yaşanan bir paylaşımdır ve asıl amaç bu paylaşımdan olabildiğince haz alabilmektir. Partneriniz zevk alıyorsa zaten bunu hareketlerinden, tavırlarından, yüz ifadesinden anlarsınız. Eğer boşalma taklidi yapıyorsa bunu anlayamayabilirsiniz, ancak bu onun sorunudur, sizin değil. Neden böyle bir yola başvurduğunu konuşmak gerekir.

Kız arkadaşımın boşalma taklidi yaptığını fark ettim ve çok üzüldüm. Ona bunu sorduğumda inkâr etti ama ben öyle olduğuna eminim. Acaba ben çok mu beceriksizim ve onu mutlu edemiyor muyum?

Kız arkadaşınız boşalma taklidi yapıyor olabilir de, olmayabilir de. Eğer size yapmadığını söylüyorsa, ona inanmalısınız, güvenmelisiniz. Boşalma kişisel bir tecrübedir ve zamanla öğrenilebilen bir cinsel yanıttır. Kız arkadaşınızın boşalmasını sağlamak sizin göreviniz değildir. Yine de kız arkadaşınızla konuşup, nelerden keyif aldığını öğrenip, birlikte yeni sevişme stilleri ve pozisyonlar deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

28 yaşında bekâr bir bayanım, 4 yıldır güzel giden bir ilişkim var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak ilişkimizin başından beri hiç boşalamadım ve hep boşalma taklidi yaptım. Artık bu durum beni rahatsız etmeye başladı, sizce bunca yıl taklit yaptığımı ona söylemeli miyim? Eğer evlenirsek bu ömür boyu böyle mi devam edecek?

Anlattıklarınızdan artık bu şekilde devam etmek istemediğiniz anlaşılıyor, ancak değişime karar vermek de zordur. Dört yıl boyunca boşalma taklidi yaptığınıza göre, erkek arkadaşınız muhtemelen cinsel hayatınızın yolunda olduğunu düşünüyor ve bir sorun olduğunun farkında değil. Sizin açınızdan bakıldığında neden şimdi söylemek istediğiniz de önemli. Erkek arkadaşınıza duygularınızı ve düşüncelerinizi anlatın, ilk duyduğunda üzülebilir ya da bunun kendinden kaynaklandığını düşünebilir. İlişkide boşalmak değil, sevişmenin her anından zevk almak önemlidir, ona birlikte geçirdiğiniz güzel anları hatırlatın ve sadece sorunun sona ulaşmak ile ilgili olduğunu belirtin.
Ayrıca boşalmayı neden yaşayamadığımızı da sorgulamamız gerekli. Mastürbasyonla boşalabiliyor musunuz? Önce mastürbasyonla boşalmayı öğrenip, daha sonra bunu cinsel ilişkiye transfer edebilirsiniz. Bu erkek arkadaşınızla birlikte yaşayacağınız yeni bir deneyim olacaktır.

Haberin Devamı

27 yaşında 1 senelik evliyim. Eşimle sağlıklı bir cinsel hayatımız var. Cinsel yaşantımızdan eşim de oldukça memnun görünüyor. Cinsel ilişkimiz bazen kısa bazen ise uzun sürüyor fakat eşim her iki koşulda da boşaldığını, çok iyi olduğumu söylüyor. Geçenlerde internette bir yazı okudum ve kadınların boşalma taklidi yaptıklarını öğrendim. Karımın da boşalma taklidi yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirim?

Boşalma taklidi, her cinsel ilişkide boşalmak gerekliliği inancını içinde barındıran cinsel mit dediğimiz hurafelerinden dolayı yapılmaktadır. Erkekler kadının boşalma taklidi yaptığını her zaman anlayamayabilir. Bunda erkeğin partnerini ne kadar iyi tanıdığı ve cinsel açıdan ne kadar deneyimli olduğu da önemlidir. Eşinizin hazzından kendinizi sorumlu tutarak bunu bir görev haline getirmiş ve bu doğrultuda onu takip sürecine başlamışsınız. Bu şekilde yaşayacağınız cinsellikte seyirci rolüne gireceğiniz, kaygılarınız artacağı için cinsel yaşamda sorunlar yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Çünkü görev olarak benimsenen bir cinsel birliktelikte hazzı tam olarak yaşayamayabilirsiniz. Karşı tarafı mutlu etme çabası içerisindeyken kendi hazzınızı ve mutluluğunuzu arka plana atabilir ve bunun sonucunda etkileşimsel olarak karşı tarafın da mutluluğunu sekteye uğratabilirsiniz. Her cinsel ilişkide boşalmak şart değildir. Kadın cinselliğinden ve boşalmasından erkek tek başına sorumlu değildir. Eğer bunun bilincinde olursanız hem sevişmenin her anından zevk almaya odaklanırsınız hem de taklit yapılmasına gerek kalmaz.

Haberin Devamı

22 yaşındayım ve 2 yıllık düzenli bir ilişkim var. 1,5 yıldır aynı evi paylaşıyoruz ve sürekli bir cinsel yaşama sahibim. Bu süre zarfında birkaç kez anca zevk aldım. Erkek arkadaşım her defasında daha çok zevk alırken ben boşalma taklidi yapmak zorunda kalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Boşalamayan her kadın, cinsel ilişki esnasında kendini boşalma taklidi yapmak zorunda hissedebilir. Daha çok kendini beğenmeyen ve yetersiz gören, sevişmekten zevk almayan veya alamayan kadınların başvurduğu bu durum, kadının partnerini değil kendi kendini kandırmasıdır. Oysa sevişmek ve cinsel ilişkiye girmek iki insanın doğallıkla gerçekleştirdiği, içinde yalanı ve endişeyi barındırmaması gereken bir dünyanın en muhteşem eylemlerinden birisidir. Boşalma ise bedensel olarak bir rahatlama halidir. Ancak boşalmayı bir hedef ya da takıntı haline getirmemek gerekir. Cinsel ilişki sırasında boşalmayı bir hedef olmaktan çıkaran, uygun şekilde ve yeterli bir süre uyarılan her kadın, kendi bedenini bir başkasının bedeniyle paylaşarak haz almayı yani boşalmayı öğrenebilir.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan inandığı gibi yaşamalıdır, çünkü bunu başaramadığında gün gelir yaşadığına inanmaya başlar.

Yazarın Tüm Yazıları