Şiddete karşı koruma memuru

Güncelleme Tarihi:

Şiddete karşı koruma memuru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:08

Kadına şiddette polis korumasının yerini, ‘koruma memur’ları alacak. İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü taslak çalışmaya göre, alınacak 10 bin koruma memuru, üniversite yerleşkeleri, stat ve spor salonlarında da görevli olacak.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı, 10 bin “koruma memuru” alımı için çalışma başlattı. Emniyet teşkilatı içinde polisin yürüttüğü görevleri üstlenecek olan “koruma memurları”, 6 yıl görev yaptıktan sonra polis olabilecek. Eşinden, ailesinden şiddet gören kadınları da artık tehdit edilen kişiden polis yerine “koruma memurları” koruyacak.

EKİMDE MECLİS’TE

İçişleri Bakanlığı, polisin yürüttüğü birçok görevi üstlenecek “koruma memuru” alımı için taslak çalışmasını tamamladı. Ekim ayında Meclis’e sunulması planlanan taslakta ilk etapta 10 bin kişinin işe alınması hedefleniyor. “Koruma memurları” 6 yıl görev aldıktan sonra istemeleri durumunda polis olabilecek. Polisliğe başvurmak için gerekli olan boy, kilo, yaş gibi kriterlerin uygulanarak alınacak koruma memurları 6 aylık eğitimden geçirilecek.

POLİSLER EĞİTECEK

Alacakları görev yerine göre “koruma memurları” polis eğitmenleri tarafından eğitilecek. Koruma memurları, yakın koruma, toplumsal olaylara müdahale etme, yakın dövüş, gözaltı gibi konularda eğitime tabi tutulacak.

Haberin Devamı

Tehdit alan sanatçıyı koruyup stadyumlarda görev alacaklar

Polislerin sahip olduğu birçok yetkiyi de kullanacak olan “koruma memurları”na geçecek görevlerin bazıları şu şekilde belirlendi:
Şiddet gören kadınlar, mahkemelerin koruma kararının ardından artık polis yerine koruma memurları tarafından korunacak.
Tehdit edilen işadamları, sanatçılar, devlet memurları gibi polis koruması verilen kişilerin korumasını da üstlenecek.
Hassas bölgelerdeki güvenlik kulübelerinde de göreve başlayacaklar.
Başta emniyet müdürlükleri ve karakollar olmak üzere polisin görev aldığı nizamiyelerde de artık koruma memurları olacak.
Kritik öneme sahip tesislerde de koruma memurları görev alacak.
Üniversite yerleşkelerindeki özel güvenliğin yerini de koruma memurları alacak. Yerleşkenin içinde görev alacak koruma memurları, buradaki öğrenci eylemlerine de müdahalede bulunabilecek. Gözaltı, müdahale yetkisi bulunan koruma memurları, olayların büyümesi durumunda ise polisten takviye alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!