Erdoğan'ı ağlatan İhvan liderine gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanı ağlatan İhvan liderine gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 00:22

Mısır başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el Bilteci hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla 15 gün ihtiyati gözaltı kararı verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, El Bilteci'nin gösteriler sırasında öldürülen kızı Esma'ya yazdığı bir şiiri dinlerken canlı yayında gözyaşlarını tutamamıştı.

Haberin Devamı

AA'nın haberine göre, Bilteci Güney Giza başsavcılığı tarafından Kahirenin güneyindeki Limyan Tura cezaevinde altı saat sorgulandı. Sorgulamayı ya

Erdoğanı ağlatan İhvan liderine gözaltı
panlar Bilteci'nin, Beyn es-Serayat bölgesindeki çatışmada, darbe karşıtlarını vatandaşlara karşı şiddet ve silah kullanmaları için kışkırtanlardan biri olduğunun anlaşıldığını ileri sürdü.

Bilteci'nin, kendisine sorgulama esnasında yöneltilen suçlamaların tamamını reddettiği, Beyn es-Serayat'ta meydana gelen şiddet olayları ile ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını ve kendisinin orada bulunmadığını söylediği belirtildi.

Mısır İçişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bilteci'yi, Kahire'nin batısında bulunan Giza bölgesindeki bir eve düzenledikleri baskında gözaltına aldıkları belirtilmişti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’I AĞLATAN MEKTUP

Bilteci'nin 17 yaşındaki kızı Esma 14 Ağustos'ta polisin Kahire'deki bir protesto kampına düzenlediği baskın sırasında hayatını kaybetmişti. Keskin nişancılar tarafından hedef alındığı belirtilen Esma'nın vurulma anı da kameralara yansımıştı.

GENÇ ESMA BÖYLE VURULMUŞTU / HÜRRİYET TV

İhvan lideri Bilteci halkı şiddete teşvik etme, cinayet ve terörizm suçlarından aranıyordu.

Erdoğanı ağlatan İhvan liderine gözaltı

Bilteci'yi gözaltına alan polislerden biri, objektiflere böyle zafer işareti yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!