Merkel'den Putin'e 'Suriye' telefonu

Güncelleme Tarihi:

Merkelden Putine Suriye telefonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 17:33

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye konusunda hızlıca bir tepki verilmesi çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Açıklama, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsünden geldi. Yazılı bir açıklama yapan sözcü, "Başbakan, Rusya Devlet Başkanı'nı arayarak BM Güvenlik Konseyi'ndeki müzakerelerde hızlı ve ortak bir uluslararası tepki verilmesi çağrısında bulundu" ifadelerini kullandı.

Suriye'ye olası bir askeri operasyon tartışmalarında ABD, İngiltere ve Fransa başı çekerken Almanya şimdiye kadar bu tartışmalarda geride durdu. Ülkesindeki seçimlere dört haftadan az bir zaman kalan Merkel, üçüncü kez yeniden seçilmeyi umut ediyor. Merkel bu yüzde Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarına yanıt vermekle Alman seçmenin Suriye'ye operasyon karşıtı tavrı arasında bir denge kurmak zorunda.

Suriye lideri Beşar Esad'ın uzun süredir müttefiki olan Moskova'nın, BM Güvenlik Konseyi'ne gelebilecek Suriye'ye olası operasyon önerisini veto etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!