Altınordu, akademili kaleci yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Altınordu, akademili kaleci yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 15:48

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Altınordu A.Ş'nin başkanvekili İbrahim Görücüoğlu, "Futbolda en önemli mevkilerden biri olan kaleciler için akademi kurmaya karar verdik" dedi.

Haberin Devamı

Görücüoğlu, İzmir Gücü Spor Vakfı'nda düzenlediği basın toplantısında, futbolda her zaman söylendiği gibi "atan" ve tutan"ın çok önemli olduğunu, müsabaka boyunca çok iyi oynayan kalecilerin son dakikada gol yemeleri halinde kötü ilan edilebildiğini kaydetti. Bu nedenle Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş. olarak bir oluşuma gitmeye karar verdiklerini kaydeden Görücüoğlu, şöyle konuştu:

"Futbolda en önemli mevkilerden biri olan kaleciler için akademi kurmaya karar verdik. Altyapıya önem veren bir kulüp olarak, çok iyi kaleciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kaleci akademimizin direktörü olarak Aydın Dağdelen'le anlaştık. Kendisi İzmir futbolunun yetiştirdiği önemli kalecilerdendi. Altınordu ve Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyoruz. Akademimiz faaliyetlerini Yeşilyurt'taki Altınordu Futbol Eğitim Kurumu Sait Altınordu Yerleşkesi'nde sürdürecek."

Aydın Dağdelen

Altınordu Kaleci Akademisi Direktörü Aydın Dağdelen ise Türkiye'de çok önemsenmeyen bir sistemi hayata geçireceklerini, kuracakları yapının çok başarılı olacağına inandığını kaydetti. Altınordu Futbol Akademisi bünyesinde 5 kaleci antrenörünün olduğunu hatırlatan Dağdelen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlarla antrenman programları ortaklaşa belirleyeceğiz. Antrenman konusunda yaşadığımız sıkıntılar değiştirilecek. Biz kalecilik dönemimizde hep çalıştık ama bir şey öğrenmedik. Kaleci sadece çalışmakla yetişmez. Kalecilerin aynı zamanda bir şeyler öğrenmesi lazım. Gerekli şartlar oluştuğunda Türkiye'de 19 yaşındaki kaleci Milli Takımda oynayabilir. Türkiye'de böyle bir sisteme cesaret edecek bir kulüp yok. İzmir bölgesi hem iklim hem de insan yapısı açısından kaleciler için çok uygun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!