Hayvanseverler mezarlık istiyor

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverler mezarlık istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 01:32

HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, İzmir'de, sahipli hayvanların öldüklerinde gömüleceği bir mezarlık yapılmasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir'de, hayvan mezarlığı projesinin hayata geçirilmemesi hayvanseverleri üzüyor. HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder bir kez daha bu projenin gerçekleşmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir dilekçe verdiklerini söyledi. 2008 Yılından bu yana yapılması konusunda söz verildiğini öne sürdüğü sahipli hayvan mezarlığının halen yapımına başlanmadığına değinen Önder, “Antakya Belediyesi bile hayvan mezarlığı yapımına başlamıştır. Hayvanseverler yıllardır birlikte yaşadıkları hayvanları birer aile bireyi, evlat gibi görüyor. Hayvanlarını kaybettikten sonra onların ölüsünü çöpe atmak istemiyor. İmkanı olan bahçeye, çevredeki boş bir alana gömüyor” dedi.

Esin Önder, hayvan hakları konusunda hukuk mücadelesi veren hayvan dostu Avukat Noyan Ozkan'ın 2008 yılından beri bu mezarlığın açılması için çabaladığını, ancak bunu göremeden hayatını kaybettiğini dile getirerek, “Noyan Özkan, Avrupa projesi kapsamında, Seyrek'te 500 hayvan kapasiteli hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin yanında bir sahipli hayvan mezarlığı yapılması için 2008 yılında dilekçe verdi. Bunun üzerine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nce gömülecek toprakla ilgili analizler yapıldı, bir sakınca görülmedi. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü de uygunluk raporu verdi. Hayvan sahipleri arasında yapılan ankette, bu proje yüzde 95 destek gördü” dedi.

Haberin Devamı

O dönemde Büyükşehir Belediyesi'nden de bu projenin onaylandığı yönünde bilgi aldıklarını anlatan Önder, Dünya Hayvanlar Günü olan 4 Ekim tarihine kadar bunun yetiştirilmesini talep ettik. 2008 Yılında, hazineden tahsis edilen yer için proje çalışmalarının bittiği, yapım ihalesi sonrasında faliyete geçeceği söylendi. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen mezarlık ne yazık ki kurulmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!