Engelli ve şehit yakınlarına ek kontenjan

Güncelleme Tarihi:

Engelli ve şehit yakınlarına ek kontenjan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 10:02

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde, tezli yüksek lisans ve doktora programlarında engelli öğrenciler ve birinci derece şehit yakınları için birer kişilik kontenjan açıldı.

Haberin Devamı

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, yaptığı açıklamada, ülkenin imza attığı uluslararası anlaşmalar gereği engelli öğrencilere pozitif ayrımcılığın tanındığını söyledi. Üniversite olarak uygulamaya şehit yakınlarını da eklediklerini anlatan Karaaslan, şöyle konuştu:
“Fen Bilimleri Enstitüsünde bu yıldan itibaren engelli öğrenci ve birinci derece şehit yakınlarına, tüm tezli yüksek lisans ve doktora programları için birer kişilik öğrenci kontenjanı açıldı. Çalışma güçlerinin en az yüzde 40’ından yoksun olduklarını sağlık raporu ile belgeleyen engelli adaylar, programın öngördüğü puan ve koşullara sahip olmaları halinde başvurularını yapabilecekler.”

Göreve geldikleri günden bu yana engelli öğrencilerin sosyal hayata uyum sağlamaları, her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için üniversite yerleşkesinde de yeni düzenlemeler yaptıklarını belirten Karaaslan, yapılan yeni uygulamayla kamuda engelli istihdamını arttırma, engellilerin topluma, üretime, iş gücüne katılması konularında katkı sağlanmasının beklendiğini dile getirdi.
Engellilerle ilgili çalışmaları “yardım veya lütuf” anlayışıyla değil, onların haklarını teslim etme anlayışıyla yürüttüklerini dile getiren Karaaslan, “Bütün bu yapılan çalışmaları, bu anlayış çerçevesinde fırsat ve imkanlardan yararlanmada diğer öğrencilerle eşit hale getirme yönünden çalışmalar olarak değerlendiriyoruz. Yapılan uygulama sonucunda 2 engelli öğrenci, lisansüstü programlara yerleştirildi” dedi.

BAKMADAN GEÇME!