MESAİ BİTER Kızılay EĞLENCE BAŞLAR

Güncelleme Tarihi:

MESAİ BİTER Kızılay EĞLENCE BAŞLAR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 01:12

Ankara Hürriyet’in “Geceler değişiyor” başlıklı yazı dizisinin dördüncü durağı, kafe ve eğlence mekanlarıyla Başkentlilerin buluşma noktası Kızılay oldu. Gün içinde iş yoğunluğunun yaşandığı Kızılay’da, mesai saatinin bitiminin ardından eğlence başlıyor.

Haberin Devamı

“Memur kenti” benzetmesi yapılan ancak dört bir köşesinde birbirinden renkli ve hareketli eğlence kültürüne sahip olan Başkent gecelerinde; Bestekar Sokak, Tunus Caddesi, Gazi Osman Paşa, Bahçelievler ile Ümitköy’ün ardından, bu defa Ankara’nın en kalabalık merkezlerinden olan Kızılay’dayız.
Kentin cazibe merkezi Kızılay, gün içinde binlerce Başkentlinin yanı sıra kente gelen yerli ve yabancı turistleri de misafir ediyor. Bu kalabalık ve kozmopolit yapı, Kızılay’ın tüm sokaklarına sirayet ettiği gibi, mekanlardaki eğlence kültürüne yansımış durumda.

SON OTOBÜSE GÖRE PROGRAM

Özellikle son yıllarda açılan mekanlarla birlikte hareketlenen Kızılay geceleri, merkezde olmanın avantajını iyi kullanıyor. Ankara ulaştırma ağının tam göbeğinde yer alan ve neredeyse bütün otobüslerin yolunun mecburen çıktığı Kızılay’da mekanların çoğu programlarını bile son otobüse göre ayarlıyor. Öğrencilerin en büyük sıkıntısı ise gece 12’de biten seferler.

Haberin Devamı

GECELERİN RİTMİ GİDEREK ARTIYOR

Her yaştan insana hitap eden Kızılay’da geceler oldukça renkli. Öğrenciler, bahçe ile giriş katında canlı müzik ve güzel havanın, alt katlarda ise eğlencenin tadını çıkarıyor. İsteyenin istediği gibi eğlenebildiği Kızılay’da her türden eğlenceyi görmek mümkün. Öğrencilere yönelik düzenlenen partilerde bir araya gelen gençler, gecelerin ritmine kendini kaptırarak, tüm yılın yorgunluğunu atıyor.

İVME YUKARIYA DOĞRU

Mekan sahiplerinin, değişimine gün ve gün tanık oldukları Kızılay gecelerine dair söyledikleri ise yukarıya doğru tırmanan ivmenin daha da artacağının işareti. İşletmeciler, “2005’ten bu yana bir değişim yaşanıyor. İnsanlar artık işlerinden çıktıktan sonra bir iki bira içip eve gitmek için bize uğruyor. Bunun yanından gece boyunca eğlencenin tadına varmak isteyen bir kitlemiz var. Öğrencilerin büyük bir kısmını oluşturan bu kitle, tatile çıktığı zaman biraz sendelesekte geldikleri zaman eski günlerimize dönüyoruz” dedi.

90’LARDA ROCK 2000’LERDE TÜRKÜ

Kızılay gecelerini anlatmak ve anlamak için geçmişe kısa bir göz atmak gerekiyor. 1990’lı yıllarda rock bar ve meyhane tarzı mekanların ağırlıklı olduğu Sakarya Meydanı çevresi, kalabalık ve insanların talep ettiği bir bölge. 2000’li yıllarda ise SSK İşhanı’nın kapatılmasıyla daha çok türkü bar formatlı mekanlar, Sakarya Meydanı ve çevresinin gece hayatının tarzında belirleyici oluyor.

Haberin Devamı

YENİ MEKANLARLA ÇEHRE DEĞİŞİYOR

2000’li yıllarda türkü formatının ağırlık kazanması ve bu kültüre ait öğelere sahip mekanların artması, öğrenci ağırlıklı kitleyi bölgeden biraz uzaklaştırdı. Ancak, 2000’li yılların ortalarında ise işletmecilerin yeniden öğrenci merkezli mekanlar açmasıyla birlikte Sakarya Meydanı’nın çehresini değişmeye başladı. Bununla birlikte 18 üniversiteye sahip olan Ankara’daki öğrencilerin, Kızılay gecelerine olan güveni yeniden arttı.

Mekan sahiplerinin gözünden

Telwe

EĞLENCELİ DAKİKALAR YAŞATIYORUZ

Sakarya gece hayatıyla 2008 yılında tanışan ve işletmeciliğini Kartal Kızılırmak ve Murat Çınay’ın yaptığı Telwe, Ankara gece hayatının eğlenceli mekanları arasında. Özellikle öğrencilerin yoğun olarak tercih ettiği mekan, üst katında eğlenceli dakikalar yaşatırken, alt katında ise ünlü sanatçılara ve performanslara ev sahipliği yapıyor.
“Memur şehri” diye anılan Ankara’nın, iş hayatı sonrası bir şeyler yerken keyifli zaman geçirmek isteyen ve gece boyunca yerinde durmak istemeyen bir öğrenci kitlesi olduğunu belirten işletmeciler şunları söyledi:
SAMİMİYETİ SEVİYORUZ

Haberin Devamı

“Ankara aktif olarak gece hayatını seven ve gezen 5-6 bin kişi var. Bu insanları bir şekilde mutlu etmemiz gerekiyor. Telwe’ye gelen bir müşteri bizim için önemli. Sonuç olarak cebinden para harcıyor. Amacımız insanların eğlenmek için harcayacağı bu paranın karşılığını vermek. Çalışanlarımızla birlikte belki de yaptığımız en iyi şey müşteri ile kurduğumuz karşılıklı ilişki. Bir öğrenciyi birinci sınıfta alıyor, bütün öğrencilik hayatına tanık oluyoruz. Bu samimiyeti seviyoruz.”

Eskiyeni

ÖNRECİLER ANKARA İÇİN ÖNEMLİ

Telwe’nin ardından hemen yanına açılarak Kızılay gece hayatının ve sokağın yapısının değişmesine katkıda bulunan Eskiyeni, Ankara’da bulunan öğrenci kitlesinin sevdiği mekanlardan. Tanınmış grupları ve canlı müzikleriyle eğlencenin zirve yaptığı mekanın işletmecisi Hakan Aslan, “Öğrencilerin Ankara’ya yaptığı katkı çok önemlidir. Onları mutlu etmeyi bilmeliyiz” dedi.
YATIRIM DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Sokakta yaşanan güven probleminin zaman içinde geçtiği dile getiren Aslan şöyle devam etti:
“Kızılay gece hayatı bir dönem sendeledi. Ancak ardarda açılan mekanların ardından tekrar eski günlerine döndü. Bu değişim daha da devam edecek. Çünkü işletmeciler Sakarya ve çevresine yatırım yapmaya devam ediyor.”

Passage

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALIYOR

Kızılay gecelerinin en hareketli ve en eğlenceli mekanlarından olan Passage, ünü Türkiye’ye yayılmış bir eğlence adresi. Neredeyse her gece eğlencenin tavan yaptığı mekanda, yeni çıkan grupların yanı sıra ünlü isimler de sahne alıyor. Sanatçılar Passage’da Ankaralılarla birlikte olmaktan keyif aldıklarını belirtirken, öğrencilerde mekandan oldukça memnun.
HAREKET HİÇ BİTMİYOR

Haberin Devamı

İşletmeci Ender Sizgin, “Passage eğlencenin tadına varabilmeniz için tasarlanan ve içinde yüzlerce kişiyi ağırlayan keyifli bir mekan” dedi ve ekledi:
“Başkent gecelerini renklendiren ve hareketi sürekli olarak devam eden bir mekan olmak zor ama biz bunu başardık. İnsanlar gelip sabaha kadar dans etmenin zevkini yaşıyor. Ben aslında buraya girerken bir risk aldım. Sokağın sonunda ve insanların çok ayak altı bir yer değildi. İşletmeci arkadaşlarımın uyarıları da oldu. Ancak hizmeti nerede olursa olsun doğru ve kaliteli verdiğiniz zaman insanlar geliyor. Bunun en güzel örneğini Passage’da görebiliyoruz. Umarım daha fazla mekan açılır ve geceler Kızılay’da daha da hareketlenir.”

Jolly Joker

GECELERE HIZLI GİRDİ

2011’de Ankara’da gece hayatına hızlı bir giriş yapan Jolly Joker Ankara’da gece hayatının kaliteli mekanlarından olmayı başardı. Diğer şubelerinde olduğu sezon içinde önemli isimleri ağırlayan mekan, gençler arasında oldukça popüler. Ayakta 1200 kişi ve VIP bölmesinde 400 kişi kapasitesi olan Jolly Joker, gece hayatının vazgeçilmezleri arasında.

Big bus

FARKLI KONSEPT YENİ SOLUK

Açılış yapılmasının ardından Ankara’da önemli bir kitle tarafından tercih edilmeye başlanan mekan, öğrenciler arasında hızla yayıldı. Farklı konseptiyle ilgi çeken işletme, yeni bir soluk arayanlar için ideal.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!