Suriye'de yaralananlar Türkiye'ye getirildi

Güncelleme Tarihi:

Suriyede yaralananlar Türkiyeye getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 08:57

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirilen yaklaşık 40 yaralı ambulanslarla Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılarla beraber gelen yakınları ise Esad'a bağlı uçakların fosfor bombası kullandığını iddia etti.

Haberin Devamı

Cilvegözü Sınır Kapısı'na dün akşam saatlerinde getirilen çoğunluğu çocuklardan oluşan yaralılar ambulanslarla Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Şu ana kadar yaklaşık 40 yaralı Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken yaralıların vücutlarında yanık izleri olduğu gözlendi.

HATAY'A GETİRİLEN YARALILARIN GÖRÜNTÜLERİ / FOTO GALERİ

Yaralılarla beraber gelen yakınları, Suriye'nin Halep kentine bağlı Urm El Kubra kasabasında Esad'a bağlı uçakların bir liseden çıkan öğrencileri hedef alarak bombaladığını daha sonra ise uçaklardan fosfor bombası atıldığını iddia etti.

FÜZE LİSEYE İSABET ETTİ
Suriyeli yaralıların yanında gelen ismini açıklamak istemeyen bir Suriyeli, bombanın Urm El Kubra kasabasında bulunan liseye isabet ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Suriyeli, "Uçak okulu vurdu. Bomba ve fosfor attı. Patlama sesini duyunca okula gittik. Aralarında kızım da vardı. Olay yerine gittiğimizde lise öğrencilerinin yanmış hallerini gördük. Hatta 10 öğrencinin cansız bedeni yerlerdeydi. 60'a yakın da yaralı var. Yaralılar Cilvegözü'ne kadar getirildi. Sonra da Reyhanlı'da ve Hatay'da çeşitli hastanelere sevk edildi" dedi.

Öte yandan Reyhanlı Devlet hastanesine getirilen yaralılardan ilk müdahaleleri yapılan 4 Suriyeli Hatay'a sevk edildi. Daha fazla yaralının gelme ihtimaline üzerine hastanelerin alarm durumuna geçtiği bildirildi.

TOPLAM 133 ÖLÜ
Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 133 kişinin öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Şam yönetimine bağlı güçlerin yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda İdlib kentinde 54, Halep'te 38, Şam'ın banliyölerinde 23, Humus'ta 8, Hama'da 7, Dera kentinde 2 ve Lazkiye'de 1 olmak üzere 133 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Ölenler arasında 10 kadın ve 10 çocuğun da yer aldığını aktaran SNHR, operasyonlar sırasında çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), rejim güçlerine ait savaş uçaklarının Halep'in Firdevs bölgesindeki yerleşim yerlerini hedef alan bombardımanında çok sayıda evin yıkıldığını ve enkaz altında kalanlara iş makineleri yardımıyla ulaşılmaya çalışıldığını aktardı. SRGC, rejimin kentin Urm el Kubra beldesine düzenlediği saldırıda ise kullanılan silahların etkisiyle onlarca kişinin vücudunda yanıklar oluştuğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Esad güçlerinin Şam'ın Berze ve Kufr Batna bölgesini füzelerle vurduğunu ve bölgeden siyah dumanların yükseldiğini ileten SRGC, orduya ait savaş uçaklarının İdlib'in Eriha kasabasını "TNT" patlayıcı dolu varil bombasıyla vurmasında onlarca evin yıkıldığını ifade etti.

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, Halep'in Urum Kebir beldesini bombalaması sonucu, 7 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

SRGC DE FOSFOR DEDİ

SRGC Halep Medya Sorumlusu Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ait savaş uçağının, kentin batısında yer alan Urm el Kubra beldesindeki bir Kur'an kursunu bombalamadığını, olayda 7 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını belirtti.

Saldırıda fosfor bombasının kullanılmış olabileceğini ileri süren Ahmed, ölenlerin vücutlarında şişme meydana geldiğini söyledi.

Ahmed ayrıca, yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Öte yandan Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıkta bulunan İdlib kentine bağlı Terip kasabasında okula dönüştürülen binaya yapılan hava saldırısında yaralanan ve vücutlarında yanıklar oluşan 25 Suriyeli yakınlarının yardımıyla Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!