Robinson’a destek kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Robinson’a destek kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 00:17

İstanbul’un kültür varlıklarından biri olan, İstiklal Caddesi’ndeki butik kitabevi Robinson Crusoe 389, yaşadığı nakit sıkıntısını aşmak için ‘Önce öde sonra al’ kampanyası başlatmıştı.

Haberin Devamı

Kampanyadan faydalanarak kitabevine destek olmak isteyen kitapseverler, RobKart’larını almak için Robinson Crusoe 389’un internet sitesi ve kitabevine yoğun ilgi gösterdiler. Kitabevine yazarlardan da büyük destek geldi. Geçtiğimiz cumartesi Ayşe Kulin, pazar ise Ahmet Ümit’in imza günleri gerçekleşti. İmza günleri, yarın saat 18.00’de Buket Uzuner’le devam edecek.

TİCARETHANE DEĞİL KÜLTÜR KURUMU

İmza gününde yoğun bir okur ilgisiyle karşılaşan Ahmet Ümit bu tür butik kitapçıların aslında bir kültür kurumu olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini söylüyor: “Benim ofisim zaten Beyoğlu’nda ve Robinson uğradığım kitapçılardan biri. Beyoğlu’nda kitapçıların ayakta kalması çok önemli. Yazar olarak da bizim görevimiz böyle butik kitapçılara destek vermek. Çünkü Robinson Crusoe 389 gibi kitabevleri sadece ticarethane değil, kültürel bir kurumdur aynı zamanda. İkincisi Beyoğlu gibi yerlerde kitabevleri tıpkı galeriler, sinemalar ve tiyatrolar gibi kültür sanat merkezleridir. İnsanlar o kitapevlerine yalnızca kitap alışverişi yapmak amacıyla değil, kültür sanatı solumak için de girerler. Zaten sayıları gittikçe azalan Robin Crusoe 389 gibi kitabevleri, caddelere derinlik, zenginlik ve soluk katarlar. İstanbul gibi büyük bir metropolün en önemli caddelerinden İstiklal’de Robinson Crusoe 389 gibi butik kitabevleri yakışır. Okurların gidip kitap kokusunu içine çekebildiği, tartışabildiği kitabevleri bunlar. Bu kültürün yok olmaması gerekiyor. Nasıl ki Emek Sineması’na sahip çıkmamız gerekiyorsa, Robinson Crusoe 389’a da sahip çıkmalıyız.”

Haberin Devamı

EYLEME KATILIR GİBİ

“İmza bir pazar günü olmasına rağmen inanılmaz kalabalık vardı. Yüzlerce okur katıldı. Yaklaşık üç saat süren etkinliğe gelen geçen herkes adeta bir eyleme katılır gibi ilgi gösterdi. Kitabevindeki çocuklar da çok mutlu oldular. Bu kadar destek göreceklerini beklemiyorlardı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!