İzin bile yok

Güncelleme Tarihi:

İzin bile yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 02:21

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2 Haziran’da Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi, 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine, “Kendi arkadaşları dövdü polis yaptı süsü veriyorlar” sözlerinin ardından, bir darbe daha vurdu.

Haberin Devamı

Valilik, Korkmaz’ın ölümünde görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla hakkında soruşturma açılması istenen Dr. Hasan Gülcü ile aynı hastanede görevli 1 polis için soruşturma izni vermedi. Ali İsmail Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, durumu Twitter hesabından “Eskişehir Valiliği, Dr. Hasan Gülcü ve hastane noktasında görevli polis memurları için soruşturma izni vermedi! İlgili mercilere itiraz yapılacak” diye yazarak duyurdu. Hatay’da oturan Gürkan Korkmaz, Eskişehir Valiliği’nin kararına yasa gereği 10 gün içinde Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak itirazda bulunacaklarını söyledi. Korkmaz dövüldükten sonra kaldırıldığı hastanede “Bir şeyin yok” denilerek, eve gönderilmişti. Ali İhsan Korkmaz’ın ailesi ve arkadaşları, Vali Güngör Azim Tuna’yı soruşturmayı örtbas etmekle suçlamıştı.
Eskişehir Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünde ihmali olduğu öne sürülen Yunus Emre Devlet Hastanesi acil serviste görevli doktor Hasan Gülcü hakkında soruşturma izni verip vermeme konusundaki yetkinin Tepebaşı Kaymakamlığı’nda olduğunu bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!