Harcadığım gaz tutarına devlet mi karar verecek

Birinci ikametgah adresim İstanbul, ikincisi Ankara...

Haberin Devamı

Son yıllarda Ankara’da yılda en fazla 3 hafta ikamet etmiştim. Bu yıl ise kışı Ankara’da geçireceğim. Bu nedenle kombili dairemin doğalgaz sayacına gaz yüklemek için PTT’ye gittim. 350 TL’lik gaz almaya niyetli idim. Ancak gişedeki memur ‘limitiniz doldu’ diyerek kartıma yalnızca 75 TL’lik gaz yükledi. Ne olduğunu anlamak için doğalgazın Maltepe’deki yerine gittim. Aynı cevabı oradan da aldım: ‘Limitiniz doldu. Ancak 1.9.’da yeniden gaz alabilirsiniz.’
Bu kez Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin mail adresine yazdım. Cevap gayet şaşırtıcı idi.
Anlaşılan uzun süredir gaz harcamadığım ve harcama ortalamam düşük olduğundan bana iki ay süre ile 75 TL’lik gaz verilmesi uygun görüldü. Düşünebiliyor musunuz? Ayda 37,5 TL ile hem ısınacağım, hem de yemek pişireceğim. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde ne kadar gaz harcamam gerektiği devlet tarafından tespit edilmektedir ki? Ne hakla devlet gaz alımımı kısıtlayabilmektedir? Hem de bunu resmi gazetede yayınlanan bir kanunla gerçekleştiriyor?
Çözüm olarak da faturalı sayaca geçmem öneriliyor. Sayacın fiyatı 379 TL. Yıllar önce kartlı sayaca geçileceği bildirildi, onun altyapısı yapıldı, sayaç ücretleri alındı. Şimdi kimbilir kimi zengin etmek için yine sayaç değiştirilmesi öneriliyor ve buna zorlamak amacıyla gaz alımı kısıtlanıyor. Benim şu anda 379 TL’yi ödeme gücüm var. Maksat o değil. Varsa bile paramı sokaktan toplamadım. Alnımın teriyle kazandığım parayı devlet ne hakla haksızlık yaparak elimden almaya çalışıyor. Ya parası olmayanlar ne yapacak? Devletin limiti ile ısınmaya çalışacak. Böyle rezalet görülmemiştir. Nasıl oluyor da kimsenin sesi çıkmıyor? Bu kadar mı koyun bir millet olduk?
Mesrure AKEV

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Ankaragücü eski Başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım’ın, CHP Ankara Büyükşehir’e aday adaylığı gündeme gelirken, bu ismin Melih Gökçek’in kontrol altına alamadığı 70 bin kayıtlı taraftara sahip ‘Gecekondu’ grubunun desteğini aldığının öne sürüldüğünü...

Irak’ta bir vekilin 30 koruması varmış

Gazeteci, yazar Hüsnü Mahalli, Irak izlenimlerini yazarken ilginç bilgiler veriyor.
CHP heyetiyle Bağdat’a giden Mahalli, kaldıkları otelin ve devlet konukevinin ‘yeşil bölge’de olduğunu hatırlatırken, “Şöyle bir Ankara’yı düşünün ve Çankaya ilçesini ‘yeşil bölge’ olarak hayal edin diyor.
Mahalli, milletvekili maaşları ve terör olayları için şöyle bir tespitte bulunuyor:
“Parlamenterelerden başlayalım. Bir parlamenterin maaşı 12 bin dolar. Her birinin nöbetleşe çalışan 30 koruması var ve bunların maaşını (toplam 17 bin dolar) devlet ödüyor. Vekil meclise ya da hehangi bir yere giderken 15 kişi onu koruyor. Buna rağmen vekiller öldürülme korkusuyla çarşıya gitmezler, gidemezler.
Irak’ta devletin parasını ödediği 1.520.000 güvenlik görevlisi var.
Yılda 12 milyar dolar... Bunun dışında siyasi parti ve örgütlerin yanısıra önemli kişilerin on binlerce özel korumaları var.”
Mahalli, çarşıya gitmek istediğinde yanına 8 koruma verilmiş. Çünkü, intihar eylemi ya da bomba yüklü araç olasılığının dışında her an vurulma, bıçaklanma ve tokatlanma riski varmış... Kaçırılma ise piyango gibi bir şey.”

Haberin Devamı

Hizmet için mi rant için mi

Dikmen bölgesi, İlker tarafında cadde ve sokaklarda hummalı bir kaldırım çalışması var. Caddelerin bazı bölgelerindeki kaldırımların çok yıprandığı ve hatta bazı sokaklarda hiç kaldırım olmadığı düşünüldüğünde genelde bakıldığında bir hizmet veriliyormuş izlenimi oluşuyor. Ancak, hiç ihtiyaç duyulmayan sokaklardaki kaldırımların gereksiz yere sökülmesi ve yeniden yapılması amacı kaldırım yapmak mı?
Yoksa birilerine rant sağlamak mı diye düşündürüyor.
Benim 6 senedir oturduğum sokaktaki kaldırımlar, Çankaya Belediyesi’nce ‘asfalt’ ile yapılmış. O kadar yaz-kış geçti ve halen hiçbir deformasyon yok.
Müteahhidin şu anda söktüğü, hiçbir sorunu olmayan, kaldırımlar sökülüp kaldırım taşı döşeniyor, en geç 6 ay sonra bu taşların altı boşalacak ve oynamaya başlayacak sonrada kırılacak ve kaldırımlar kullanılmaz hale getirilecek.
Halen sökülmeyen sokaklar var, acilen bu işlemler durdurulsun, kaldırımı hiç olmayan cadde-sokaklara kaldırım yapılsın istiyoruz.
Ali Rıza KOCABALLI

Yazarın Tüm Yazıları