Kıyılardaki kaçak yapılar park ve meydan olacak

Güncelleme Tarihi:

Kıyılardaki kaçak yapılar park ve meydan olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 11:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bodrum'da yaptığı gezi sonrası sahillerdeki çarpık yapılaşmayı engellemek için başlattığı çalışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan da destek geldi. Bayraktar, kamunun ortak malı olan kıyılarda geçmişte kanun dışı yapılan yapıların yıkılıp, park yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çanakkale'den İskenderun'a kadar kıyılarla ilgili yeni düzenleme yapılacağının bilgisini veren Bakan Bayraktar, “Kaçak yapı mahiyetinde olan, sahilleri işgal eden yapıları yıkmak zorundayız. Yıktıktan sonra ise halka açacağız ve yeşil alan yapacağız” dedi.

Askeri kışlaların şehir dışına çıkarılması konusuyla ilgili tartışmalara da cevap veren Bakan Bayraktar şunları söyledi:

“Eğer İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır gibi yerlerde kışlaları şehir dışına çıkarırsak büyük ölçüde buraları meydan ve park yapacağız. Küçük kısımlar imara da açılabilir. Ama henüz bu işler net değil. Milli Savunma ve Maliye Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'yla masaya oturulacak.”

“İmarların silueti düzelecek”

Çok tartışılan yeni imar düzenlemesine değinen Bakan Bayraktar, “Şehirlerin düzeni ve imar yetkisi belediyelerde. Ama herkes başına buyruk çalışıyor” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genel çerçeveyi çizeceğini belirten Bakan Bayraktar şöyle devam etti: “Plan notunda emsal 2 diyor, bakıyorsunuz 5 yapılmış. Bunları disipline edeceğiz. İmarın silüeti düzelecek. Başıbozukluğu kaldıracağız.”

Haberin Devamı

Satılık konut ilanları için tıklayın

BAKMADAN GEÇME!