AĞAÇ KÖKLERİNE 'ÖLÜM' ZIMBASI

Güncelleme Tarihi:

AĞAÇ KÖKLERİNE ÖLÜM ZIMBASI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 01:10

Başkent’teki birçok ağaç gövdesi, üzerlerine asılan korsan ilanlar yüzünden tel zımbalarla doldu. Ağaçlara zarar veren bu ilanlar, yeşil mirasın kısa zamanda yaşlanıp kurumasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

Başkent’in üniversite öğrencisi ve eğlence mekanları açısından zengin olan semtlerde ağaçlara asılan zımbalı ve çivili ilanlar, büyük zorluklarla yetişen ağaçlara zarar veriyor. Özellikle Kızılay, Cebeci, Emek, Gazi Mahallesi çevresinde ağaçların gövdeleri, üzerlerine asılan korsan ilanlar yüzünden tel zımbalarla doldu. Belediyelerin zabıta müdürlükleri, ağaçlara el ilanı yapıştıranlara yönelik yaptıkları çalışmada ilan üzerindeki telefon numaralarından ilandan sorumlu kişilere ulaşıp para cezası uyguladıklarını ancak verilen para cezalarının pek de caydırıcı olmadığı belirtti.

NE ARARSANIZ VAR

Ağaçlara asılan ilanlarda satılık, kiralık ev ilanları olmak üzere, part time, full time iş ilanları, ders ilanları, resim, müzik, sanat kurs ilanları, vücut geliştirme, zayıflama seansları dikkat çekiyor. Eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgelerde de konser ve mekanlarda sahne alan isimlerin programları bulunuyor. Bu yasal olmayan ilanlar ağaçların derisi konumunda olan ve birkaç santimlik kalınlığı bulunan kabuklara zarar vererek, ağaç gövdelerini dış etkenlere açık hale getiriyor.

Haberin Devamı

OTOKONTROL OLUŞMALI

Yıllar gerektiren uğraşlar sonucunda belli bir uzunluğa ulaşan ağaçların, bazı bilinçsiz kişiler tarafından kurumaya mahkum edilmesine tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, “Bir insan için deri neyse, ağaç için kabuk da odur. Eğer bilinçsiz bir şekilde ağaçların gövdelerine çivi, tel zımba teli, raptiye asılmaya devam ederse yeşile geri dönüşü olmayan zararlar vereceğiz. Öncelikle vatandaşların kendi otokontrollerini sağlması gerekiyor. Aksi durumlarda ise belediye zabıta müdürlüklerine haber verilmesi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!