Hasta ettiler

1936 Olimpiyatları’nın yapıldığı Berlin Olimpiyat Stadı’ndayız...

Basın tribününün yerinde o zaman dünyayı titreten Hitler oturuyor. Jesse Owens rekor kırıp birinci olunca, bıyıklarını yolup hırsından ateş püskürmüş, stadı terk edip gitmiş. 1 aydır çalışan siyah beyazlı futbolcuların Hertha karşısında ilk yarıdaki futbolunu Hitler izleseydi, stadı terketmeyi bırakın kalp krizinden giderdi. Berlin’deki maçı izlemeye gelen binlerce Türk, 90 dakika sonunda kalp hastası olarak stadı terketti.

İlk yarıda inanılmaz teknik hatalar yaşandı. Defans ile orta saha bloğunda dörtlü oynayacak savunma oyuncusu yok. Orta alanın göbeğinde İbrahim Toraman’ın oynatılması, futbol adına işlenmiş bir cinayet. Defans oyuncusu Toraman’dan savunmadan başka bir yerde yararlanamazsınız.

Maçı videodan izlesinler

Her takımın olduğu gibi Hertha Berlin’in de 10 numarası Brezilyalı Marcelinho maçın skorunu değiştirebilecek bir oyuncu. Defansın önünden elini kolunu sallaya sallaya geçiyor. Gol attırıyor şovunu yapıyor. Gözler ister istemez pozisyon yaratan Sergen Yalçın’ı arıyor. Beşiktaş defansı ve kalecisi Hertha Berlin karşısında bu kadar yalnız kalıyorsa, vay o takımın haline.

Carew, Sergen, Tayfur, Tümer gibi takımın dinamoları bu karşılaşmada mumla arandı. Bazı futbolcuların Hertha Berlin maçının video kasedini alıp izleyerek, yeni sezonda İnönü Stadı’nın zemininde top koşturup koşturmayacaklarını analiz etmeleri gerekiyor. Orta saha patladı, kalabalık defansta ise oyuncular birbirlerini bulamıyorlar.

Tadı tuzu kaçar

Sorunlar; kanatlardan hiç orta gelmiyor. Orta sahada Türk futbolcular oynuyor, ama birbirleri ile anlaşamıyorlar. Forvette bulunan Veysel ve Daniel Pancu’ya emanet top atılıyor.

Kısacası, geçen yıl aynı defans ile şampiyonluk kaybedildi. Ahmed Hassan geçen yıl kulübede unutuldu. Del Bosque de onu hatırlamakta güçlük çekerse, bu takımın tadı tuzu kaçar. Ama ben tüm eleştirilere rağmen lezzetli bir takım olacağına inanıyorum. Çünkü H.Berlin karşısında mücadale eden futbolcular ağır bir kondisyon idmanından çıkıp dinlenmeden mücadele etti. Futbolcuların tecrübeleri, fizik kondisyonları Del Bosque’nin beyni ile bütünleşirse bu takım çok canlar yakar.
Yazarın Tüm Yazıları