Katliama tepki

Güncelleme Tarihi:

Katliama tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2013 01:22

Türkiye’nin dört bir yanında dün cuma namazından sonra Suriye’de kimyasal silahla yapıldığı iddia edilen katliam ve Mısır’da yaşananlar protesto edildi.

Haberin Devamı

Gösterilerin çoğunluğunu Suriye ve Mısır Hakları Dayanışma Platformu düzenledi. Rabia işareti yapan göstericiler, “Katil Sisi Katil Esad, Mısır halkı yalnız değildir, Suriye halkı yalnız değildir, Müslüman zulüme boyun eğmez” sloganları attı. İstanbul Fatih Camisi cuma namazı sonrası toplanan grup, Saraçhane Parkı’na yürüdü. Göstericilerden bazılarının üzerindeki Gezi Parkı olaylarındaki ‘Duran Adam’ları hatırlatan Mursi fotoğraflı ‘Dik Duran Adam’ yazılı tişörtler giydi. Gösteriye, aralarında bebek ve yaşlı kadınların da bulunduğu binlerce kişi katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde sona eren yürüyüşe otomobil ve otobüs yolcularından da korna ve Rabia işaretleriyle destek geldi. Özgür-Der Başkan Yardımcısı Kenan Alpay’ın okuduğu basın açıklamasında, “İslam coğrafyasının kaderi kan gölü olmak, Müslüman halklarının kaderi de kan gölünde boğulmak değildir” denildi. Ümraniye Meydanı’nda Mısır ve Suriye’de yaşamını yitirenler için cenaze namazı kılındı. Beşiktaş’taki Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, kapıya siyah çelenk bıraktı. İzmir’de de protestonun adresi Konak Meydanı’ydı. Gıyabi cenaze namazının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da televizyon programında ağlamasına neden olan Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed El Bilteci’nin kızı Esma’ya yazdığı mektup okunduğu sırada, bir çok kişi ağladı. Ankara, Erzurum, Ağrı, Bartın, Sakarya, Antalya, Bolu, Samsun, Nevşehir, Karabük ve Adana’da da protesto gösterileri düzenlendi.

ANKARA’DA MİTİNG

Haberin Devamı

Bu arada, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, bugün Ankara Sıhhiye Meydanı’nda saat 16.00’da yapılacak ‘Mısır için direniş insanlık için diriliş’ mitingiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Gündoğdu, miting kararı alırken Mısır’ı özelde kabul edip, Suriye, Doğu Türkistan, Mynmar, Filistin, Irak, Afganistan ve mazlumların olduğu her yeri içine dahil ettiklerini söyledi. Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da Twitter’da “mazlumlariçinsıhhıyedeyiz” hashtag’i oluşturduklarını belirterek, destek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!