Öfke seli

Güncelleme Tarihi:

Öfke seli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2013 01:22

38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Gezi Parkı protestocusu Ali İsmail Korkmaz’ın, Eskişehir’de acımasızca dövülme görüntüleri infial yarattı.

Haberin Devamı

Silindiği öne sürülen, daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Kriminal Daire Başkanlığı tarafından çözülen kamera görüntülerine Twitter’da öfke yağdı. 1’i polis 5 kişinin tutuklandığı olay için Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna “Arkadaşları yapmıştır” diyerek eleştiri almıştı. Tepkiler şöyle:

KABİNE TWEET’LERİ

AB Bakanı Egemen Bağış: “19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’a saldıran vahşi yaratıkları kınıyorum. Böyle acımasızlık görüntülerini ne anlamak mümkün, ne de anlatmak.”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Hiç bir sebep öldürmek için gerekçe olamaz. Tüyler ürpertici görüntüler. Ana kuzusu A. İsmail Korkmaz’ın canına kastedenleri lanetliyorum.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: “Millet olmak iyi ve kötü günde, tasada ve mutlulukta birliktelik demek. Ali İsmail’in acısı içimizdedir, annesinin acısı bizim acımızdır.”

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu: “Ali İsmail Korkmaz’ı ölesiye dövenleri kınıyorum. İnsanlık adına utanç verici görüntüler.”

ADALETTEN SÖZETME

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: “Cuma vesile: ‘Kim, bir insanı haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş olur’ Maide, 32... Dünyanın neresinde / hangi zamanda olursa olsun! Ali İsmail Korkmaz’ı öldürenler hak ettikleri cezayı almadan, kimse bana adaletten ve başka ülkelerin mazlumlarına merhametten sözetmesin!”

Özgür Mumcu: “Biliyorum. Ali İsmail’i öldürenlerin torunları Ali İsmail Korkmaz okulundan mezun olacak ve dedelerini asla affetmeyecek.”

Sermiyan Midyat: “Ali İsmail Korkmaz. Canımın içinde cansın. Hep varsın.”

İzzet Çapa: “İstediğiniz kadar geçerlilik katmaya çalışın, tek gerçek can alan kişi katildir.”

HEPİMİZİN OĞLU

Enver Aysever: “Ali İsmail öldü sandılar. O hepimizin evinde bir oğul oldu.”

Mirgün Cabas: “Ali İsmail’in videosunda önde duran montlu herif sivil değilse, ben de bişey bilmiyorum.”

Nurgül Yeşilçay: “Her şiddet etkisi kadar tepki doğurur. #AliIsmailKorkmaz”

Aylin Kotil: “Sadece Ali İsmail ölmedi insanlık öldü.”

Ahmet Ümit: “Siyaseti kan üzerinden yapanlar, yaptıkları siyaset kan dökülmesine yol açanlar, kanını döktüğünüz insanlar asla bağışlamayacak sizi.”

Haberin Devamı

Buket Dereoğlu: “Bu kadar vahşete cehalete haksızlığa tahammül edilemez. #AliIsmailKorkmaz ve tüm kaybettiğimiz kardeşlerimizin katili olanlar cezanızı çekin.”

AMALI CÜMLE NİYE

Levent Kazak: “Ben Ali İsmail Korkmaz, beni böyle öldürdüler : http://t.co/JjJLzm0bzJ katillerim hâlâ özgür, sokaklarda dolaşıyor.”

Armağan Çağlayan: “Anlayamadığım için soruyorum, gencecik bir insanın öldürülmesine isyan ettiğinde, ama ile başlayan cümleler nedir?”

Böyle katletmişler

Öfke seli
Öfke seli
Öfke seli

GEZİ eylemine katılan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran gece yarısı, Yunus Emre Caddesi’nde gaz maskeli polisler tarafından kovalanınca girdiği Sanayi Sokak’ta bir grubun sopalı tekmeli saldırısına uğradı. Jandarma Kriminal Dairesi’nin kurtardığı görüntülere göre, sokaktaki fırının sahibi İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar, Ali İsmail’i tekme ve sopalarla 68 saniye dövdü. Polis memuru Mevlüt Saldoğan, kaldırıma oturan Ali İsmail’in kafasını 3 kez tekmeledi. Ali İsmail, sendeleyerek ayağa kalkıp uzaklaştı. Dayak atanların içinde Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Y.A.’nın da olduğu da iddia edildi. Aynı gün sabaha karşı Anadolu Üniversitesi içindeki Mavi Hastanesi’ne giden Ali İsmail’e, beyin tomografisi çekilemediği için gönderildiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’nden “Bir şeyin yok” dendi. Akşam ifade için gittiği karakolda sorgusunu yapan polislerin durumu farketmesi üzerine hastaneye sevk edildi ve beyin kanaması geçirdi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ameliyatı olan Ali İsmail, yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak uyutuldu. Ali İsmail, 38 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. 10 Temmuz’da yaşamını yitiren Ali İsmail, memleketi Hatay’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ali İsmail protestosuna 12 gözaltı

mEskişehir’de yaklaşık 30 kişi, Ali İsmail Korkmaz için İstiklal Mahal-lesi’nde toplandı. Grup bir kilometre mesafedeki, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın bulunduğu valiliğe yürümek istedi. İzinsiz olduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin vermeyen çevik kuvvet polisi, yürümekte ısrar eden gruptan 12 kişiyi gözaltına aldı. 11 kişi bırakılırken, M.G. İstanbul Emniyetince “uyuşturucu kullanmak” suçundan arandığı için adliyeye sevk edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!