Bol bol tenis

SONBAHAR yaklaşırken bizde ve yurtdışındaki tenis etkinlikleri de tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Bir taraftan ekim ayında İstanbul’da yabancıların sivri çatısından dolayı ‘Sinan Erdem DOME’ (Kubbesinde) diye tanımaladıkları Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki son WTA Kadınlar Şampiyonası, diğer taraftan eylül ayında geleneksel TED OPEN ve ardından altıncı kez düzenlenecek İZMİR CUP Challenger turnuvaları.. Ve tabii ki haftaya ana tablo ile New York’taki ulusal tenis merkezi Flushing Meadow’da başlayacak olan 132. Amerika Açık Grand Slam’i, tenis severlerin gündemini oluşturacak.
Seneye ise WTA turnuvasının yerine yine İSTANBUL CUP kadınlar turnuvası uluslararası takvimde şimdiden yerini aldı. Bugün ülkemizde ulusal ve uluslararası olmak üzere beşyüze yakın turnuva oynanıyor. Bunların da takribi bütçesi (WTA hariç) 2.5-3 milyon dolara ulaşmakta.

TENİS DERGİSİ

Haberin Devamı

Tenis haberlerini, bilgi aktarımlarını, yorumları ve hatta tenis geyiklerini birçok tenis paylaşım sitelerinde takip edebiliyoruz. Tenis Federasyonu’nun web sayfası da önemli bir kaynak teşkil ediyor. Bazı kulüp dergileri ve halen yetersiz olan gazete sayfaları da tenise az da olsa yer veriyorlar. Bunların içinde istikrâlı ve sürekli kendisini geliştiren bir dergi var: Tenis Dünyası. Sadece tek bir branşta, aylık, içeriği bol, bilgilendirici ve kaliteli dergi yayınlamanın zorlukları büyüktür. Bütün bu güçlüklere rağmen 55. sayısına ulaşan Tenis Dünyası dergisi artık Türkiye’nin tek tenis dergisi haline geldi. Bundan dolayı Bülent Gürkan ve ekibini kutluyorum.

AMERİKA AÇIK’TA ÜÇ TÜRK

Amerika Açık elemelerine erkeklerde sürekli oyununu geliştirmeye çalışan Marsel İlhan, kadınlarda kariyerin en yüksek sıralamasına (139) ulaşan Çağla Büyükakçay ve sesiz sedasız bu sezon her turnuvada daha iyi oynamaya başlayan Pemra Özgen(226) katıldılar. İki kadın oyucumuz da ilk turu geçtiler. Marsel ise ilk turda elendi. Pemra ile Çağla’nın maçları bu akşam saat 19:00 dan sonra sonuçlanır... Amerika Açık’ta da spor ve siyaset birbirine karıştı!. Uluslararası kokartlı İranlı tenis hakemi Adel Borghai’nin Amerika Açık’a yapmış olduğu hakemlik başvurusu turnuva yönetimi tarafından yazılı olarak onaylanmıştı. Bunu üzerine Adel, gereken tüm seyahat ve vize işlemlerini tamamlayarak önce Avrupa’da bazı turnuvalarda görev alıp ardından New York’a gidecekti. Ancak kendisine son anda ulaşan maille şoke oldu!. Yazının içeriği şöyle: “Amerika hükümetinin İran’a karşı almış olduğu siyasi tedbirlerden dolayı bu seneki Amerika Açık turnuvasında görev alamayacağınızı üzülerek bildirmek isteriz.”

Yazarın Tüm Yazıları