Okullarda insan hakları eğitimi önerisi

Güncelleme Tarihi:

Okullarda insan hakları eğitimi önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 17:23

Üniversiteli Kadınlar Federasyonu Genel Kurul sonuç bildirgesinde kız çocukları ve kadınların şiddetten uzak tutulmaması amacıyla İnsan hakları eğitiminin okul programına alınması konusunda çaba gösterilmesi istendi.

Haberin Devamı

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (IFUW) 31’inci Genel Kurulu sona erdi. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nden (TÜKD) yapılan açıklamaya göre, 16 Ağustos’ta Has Üniversitesi’nde başlayan genel kurulun sonuç bildirisi yayınlandı. “Kadına yönelik şiddet”, “çocuk gelinler” ve “ensest” başlıklarının ele alındığı bildiride, kız çocukları ve kadınların şiddetten uzak tutulması amacıyla hükümetlere, toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan kampanyalar düzenleme çağrısında bulunuldu. Aile içi şiddetin her türünü tanıma konusunda yetkili kurumlara yardımcı olacak araştırmaları desteklemeleri için hükümetlere ve özel kurumlara da çağrı yapıldı. Bunun bir insan hakkı ihlali olduğu belirtilen bildiride İnsan hakları eğitiminin okul programına alınması konusunda çaba gösterilmesi gerektiğine yer verildi.

Haberin Devamı

Genç kızların, onlara zarar veren geleneklerden, kültürel ve dini ritüellerden korunması konusunda yetkili kurumlara görev düştüğü belirtilen bildiride, kız çocuklarının insan haklarını korumak amacıyla çocuk yaşta evliliklerin sonuçları hakkında aileleri bilinçlendirme ve “çocuk gelinler” sorununun daha görünür kılınması için çalışmaların yoğunlaştırılması kararlaştırıldı.

Bildiride, devletlerin ensesti bir aile içi şiddet suçu olarak kabul etmeleri için çabaların yoğunlaştırılması gerektiği dile getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!