Metro Turizm'in başına Ali Bayramoğlu geldi

Güncelleme Tarihi:

Metro Turizmin başına Ali Bayramoğlu geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 16:50

Türkiye’nin karayolu taşımacılığında en büyük şirketi olan Metro Turizm'de dün gerçekleşen hisse değişimlerinin ardından yönetim kurulu başkanlığına yeni ortak Ali Bayramoğlu getirildi. MÜSİAD eski genel başkanı olan Bayramoğlu, 23. Dönem AK Parti Rize Milletvekili olarak TBMM’de görev almıştı.

Haberin Devamı

Galip Öztürk’e ait olan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding’in iştiraki Metro Turizm Seyahat’in yüzde 5’inin Ali Bayramoğlu’na satışı için görüşmelere başlandığı bilgisi dün şirket tarafından KAP'a gönderilmişti. Bu ortaklık haberinin ardından bugün de şirket yönetimine ilişkin önemli bir haber daha geldi.

Buna göre Ali Bayramoğlu, sahibi olduğu BAB Group bünyesindeki turizm ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri ile Metro Turizm’le birleşme kararı aldı. Bayramoğlu, bu birleşmenin ardından Metro Turizm Seyahat ve Organizasyon A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

1999-2004 yılları arasında MÜSİAD Başkanlığı yapan Ali Bayramoğlu, 23. Dönem AK Parti Rize Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı. 1989 yılında Bayram Ali Bayramoğlu tarafından kurulan BAB Group, bünyesinde barındırdığı şirketlerle kimya, inşaat, dış ticaret, gıda, turizm, bilişim, hizmet sektörlerinde faaliyet gösteiyor. BAB Group Barşan Turizm, Neta Yatırım Menkul Değerler dışında, Filiz Çay, Teknotek, Tatilcity, Alkokim, Mersaoiil gibi şirketler bulunuyor.

Haberin Devamı

FİNANS ŞİRKETLERİ DE BİRLEŞTİ

İki şirketin aldığı bu stratejik kararlardan bir diğeri ise Metro Holding iştiraklerinden Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin, Bayram Ali Bayramoğlu’nun sahibi olduğu BAB Group’ a bağlı şirketlerinden biri olan Neta Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin birleştirilmesi kararı. Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddelerinde yer alan birleşme hükümleri uyarınca “Devralma Şeklinde Birleşme” esasına bağlı olarak görüşmelere başlandığı resmi olarak bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!