İmam aileyi ikna etti, 9 aylık Ecrin'in organları bağışlandı

Güncelleme Tarihi:

İmam aileyi ikna etti, 9 aylık Ecrinin organları bağışlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 14:47

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde annesi Melike Gül Yüce’nin öldüğü kazada ağır yaralanan 9 aylık Ecrin Nehir Yüce’nin ailesini cami imamı ikna etti, baba Ahmet Yüce kızının tüm organlarını bağışladı.

Haberin Devamı

Toplam 7 kişinin öldüğü trafik kazasında hayatta kalma mücadelesini sürdüremeyen ve 17 Ağustos’ta beyin ölümü gerçekleşen 9 aylık Ecrin Nehir Yüce’nin organları, Yunus Emre Cami İmamı Ahmet Işık’ın 'Organ bağışında bir sakınca yok' demesi üzerine babası Ahmet Yüce tarafından nakil bekleyen hastalara bağışlandı.

Osmaniye’nin Yunus Emre Mahallesi’nde yaşayan ve fırın işçiliği yaparak geçimini sağlayan 28 yaşındaki baba Ahmet Yüce, "Bu yaptığımız, herkesin düşünmesi ve yapması gereken bir şey olsun. Çünkü çocuğumun organlarıyla başka yavrular canlanacak, onlar da benim evlatlarım gibi zaten. Benim bu tercihim, herkesin tercihi olsun. Sanki şu an çocuğum yaşıyor gibi. Benim şu an kızım öldü ama arkasından başkaları canlandığı için duygulanıyorum. Böyle bir durumda, herkesin benim yaptığım tercih gibi yapmasını istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

''TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUR İNŞALLAH''


Aileyi organ bağışı noktasında ikna ettiğini ve dini yönden bir sakıncası olmadığını anlattığını aktaran İmam Ahmet Işık, "Aile, bana 'Bunun bir sakıncası var mı?' diye sordu. Ben de olmadığını, insanlarımızın merhamete, yardımlaşmaya ihtiyacı olduğu dönemde, insanların birbirlerine yardım etmesi ve hayırlara vesile olması için bunun güzel olacağını söyledim. Aile organları bağışlamayı kabul etti" dedi.

Organ bağışında daha duyarlı olunması gerektiğini ve bağışın din açısından bir sakıncası bulunmadığını belirten Işık, şöyle konuştu:
"Bu çocuğumuzun organları başka bedenlerde yaşarsa, onları da çocuklarımız gibi görüyoruz. Onların ailelerinin de, bizleri düşünmelerini istiyoruz. Hayat bu, bunu bilmek lazım ve insanların daha duyarlı olması lazım. Bu dinen de sakıncalı değildir. Organ bağışı konusunda bir çok alimin dediği gibi, bir insanın beyin ölümü gerçekleştikten sonra, dinen bir mağduriyetinin olduğunu düşünmüyoruz. Herhangi bir zararın veya günahının olmadığını öğrendik. Bu konuda insanlarımızın duyarlı olmasını, birbirlerine yardım etmesi, daha merhametli olması bekliyoruz. İnşallah bu ailemizin verdiği karar, Türkiye’ye örnek olur. Allah herkesten razı olsun."

Haberin Devamı



''KOMŞUMUZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNE GELDİ''



Ecrin Nehir’in amcası İbrahim Yüce ise mahallelerinde organ bekleyen bir hastanın durumunu da dikkate alarak böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Kazada ölenlerin hepsi akrabamız. Bu işi, kazada ölenlerimizin hayrı için Allah rızası için yaptık. Ayrıca, mahallemizde yaklaşık 3 yıldır böbrek nakli olmayı bekleyen ve organ bulunamadığı için bir türlü tedavi olamayan komşumuzun durumu gözlerimizin önüne geldi. Yeğenimin organları sayesinde, inşallah başka bedenler şifa bulacak. Bu konuda bütün insanlarımızın duyarlı olmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

EBRASU’YA HAYAT VERDİ


Ecrin Nehir Yüce’nin böbrekleri, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde yaşayan Ömrüye ve Ferhat Aydın çiftinin tek çocukları Ebrasu Aydın’a, Bursa Acıbadem Hastanesi’nde, Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibi tarafından nakledildi. 5.5 saat süren başarılı operasyondan sonra, Ebrasu Aydın yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar, Ebrasu Aydın’ın yaşı küçük olduğu için zorunlu olarak iki böbreğin nakledildiğini belirtip, şu anda sağlık durumunun iyi olduğunu, gelişmeleri takip ettiklerini, yarın normal servise alınabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

7 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ



Ecrin Nehir Yüce’nin de aralarında bulunduğu aynı aileden 7 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, Ceyhan İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı’nda 14 Ağustos’ta meydana geldi. Halil Altun yönetimindeki otomobil, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak yol kenarına bırakılan kanalizasyon borularına çarptı. Çarpmanın etkisiyle LPG’li hafif ticari araç hemen alev aldı.

Yanarak demir yığınına dönen araçta bulunan Necla Altun (31), Melike Gül Yüce (29), Şerife Gür (25) ve Mehmet Gür (28) kaza yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan Halil Altun, Fidan Gür (24), Meliha Mine Gül Yüce (2), Muhammet Baran Altun (5), Melike Eda Altun (2), Yusuf Can Altun (1) ve 9 aylık Ecrin Nehir Yüce Ceyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada yaralananlardan Halil Altun ile Melike Eda Altun da, tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Kazada ölen Melike Gül Yüce’nin, durumu ağır olan kızı Ecrin Nehir Yüce, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 3 gün yaşam mücadelesi veren Ecrin Nehir Yüce’nin beyin ölümü gerçekleşti.

Ecrin Nehir Yüce’nin cenazesi Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!