1300 kilogram altına bahçeli AVM

Güncelleme Tarihi:

1300 kilogram altına bahçeli AVM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 02:02

Türkiye ve Türki cumhuriyetlerde 100 mağazası bulunan Favori Kuyumculuk, İzmir’de yapımına başladığı alışveriş merkezi (AVM) projesi ile yeni bir alana giriyor.

Haberin Devamı

İzmir Mavişehir’de 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek MaviBahçe isimli AVM, 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahipken özel peyzaja sahip meydan ve park için 20 bin metrekare ayrıldı. Favori Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özel, “Arkadaşlarım neredeyse Kaşıkçı Elması gibi bir arazi önerdi İzmir’de. Emlak Konut’un ihalesinden aldık” dedi. Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “2008’den sonra altın fiyatları 4’e katlandı. Takı ise aynı dönemde yüzde 70 daraldı. Fakat elimizdeki altının değeri arttığı için bir fırsat çıktı ortaya. 100 kilo altın ile alabileceğimiz araziyi 30 kilo altınla alabilir hale geldik. İzmir’deki araziyi de 2011’de 77 milyon liraya aldık. Bu 1300 kilo altına denk. 2008’den önce alsak 3 bin kilo altın gerekirdi.”

1300 kilogram altına bahçeli AVM

Haberin Devamı

5 DAKİKADA KARAR VERDİ

Bu işe girmeye 5 dakikada karar verdiğini anlatan Özel, yıllardır kiracalıktan elde ettikleri tecrübeyle AVM yatırımcısı olarak doğru uygulamaları hayata geçireceklerini söyledi. Özel, özel peyzajlı alana 4 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirterek, projede ilk kazmanın mart ayında, yani ‘Gezi Parkı’ eylemlerinden önce vurulduğunu söyledi. Özel, “Biz o nabzı daha önce yakalamıştık. Projenin mimarisinden konseptine her şeyde gençlerin hislerini ortaya koyduk”dedi.

İzmir'deki satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!