Robinson Crusoe 389 direniyor

Güncelleme Tarihi:

Robinson Crusoe 389 direniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 14:10

İstanbul'un en nadide kitapçılarından biri olan 'Robinson Crusoe 389' ciddi nakit sıkıntısı içinde. Sonunun Emek gibi, Markiz gibi olmasından endişe eden, çareyi "Önce öde, sonra al" sloganıyla satışa sunduğu RobKart'larda arayan kitapçıya ünlü yazarlar destek çıktı.

Haberin Devamı

İnşaat sektörünün yeni gözbebeği Beyoğlu'nda acımasızca artan kira bedelleri, ilçeyi, kültür-sanat hayatının devamı için "lüks" hale getirdiğinden beri, kitapçılar, sinemalar, müzikmarketler kapanıyor yerlerine birbirinden şık restoran ve kafeler açılıyor.

Çocukluğumuza, ilk gençliğimize dair anıları da içine hapsederek yıkıldı, yok oldu onlarca mekan ya da el değiştirdi... Şimdi bir başkası daha, Robinson Crusoe 389, onlara eklenmek üzere geri sayıma geçmiş gibi görünüyor. Nakit sıkıntısı içinde olan kitapçı "Önce öde, sonra al" sloganıyla RobKart adını verdiği kartları satışa sundu.

Bu kampanyaya destek olunmalı... Yıllarca, sağdan soldan, eşten dosttan duyup, not alıp, bir hevesle gidip sorduğumuz kitaplarla -dünyanın neresinde olursa olsun- biz bağımlıları kavuşturdukları için, onlara borçluyuz.

Haberin Devamı

Robinson Crusoe 389'in söz konusu kampanya ile ilgili bugün kendi sitesinden yaptığı duyurusu ise şöyle:

"Duvarlar Boyunca Kitap" sözüyle yola çıkılarak Eylül 1994'te gerçekleştirilen Robinson Crusoe 389 projesi, 19 yıl boyunca –gerçek ticari ortamda– yaşamasına rağmen emeğe dayalı bir vakıf gibi çalıştı.

Robinson Crusoe 389 direniyor

Belki de "Kültür varlığı nedir?" sorusunun -tıpkı Markiz gibi ya da Emek Sineması gibi- yitirildiğinde farkına varılacak karşılıklarından biri oldu. Artık sadece ortakların sahipliğiyle açıklanamaz bir kuruma dönüştü.

Beyoğlu'nda son yıllarda yaratılan ve acımasızca sürdürülen inşaat ortamının olumsuzluklarına karşın kiralar ve diğer giderler artmaya devam etti. Gelinen noktada baş gösteren nakit sıkıntısını atlatabilmek amacıyla "önce öde sonra al" adıyla bir kitap kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

Bunun için 500 ve 1000 liralık ya da bunların dışında tutarını -50 liradan az olmamak koşuluyla- kart sahibinin kendi belirleyebileceği RobKart'lar hazırlandı. RobKart kullanarak, sadece kitap değil bir kültür varlığının geleceğinin de korumanız altına gireceğini hatırlatmak isteriz.

YAZARLAR SEFERBER OLDU

Yazar Ahmet Ümit, kampanyaya destek olmak için Twitter'dan Robinson Crusoe 389'da imza günü gerçekleştireceğini duyurdu ve tüm okurlarını davet etti. İşte o mesaj:

Robinson Crusoe 389 direniyor

Ümit'in yanı sıra başka yazarlar da kampanyaya destek olmak için seferber oldu. Ayşe Kulin ve Buket Uzuner'in de imza günü düzenleyeceği duyuruldu.

Haberin Devamı

Robinson Crusoe 389 direniyor

Robinson Crusoe 389 direniyor

Kültür-sanat dünyasının duayeni, seslendirme sanatçısı, yazar ve televizyon programcısı Yekta Kopan da Robinson'a giderek RobKart'lardan alan ilk kişilerden oldu.

Kopan, Twitter'dan "Geldim, Robinson kartımı aldım bile. Robinson Crusoe 389'dan sevgiler" ve "Biliyoruz, direnmek zor. Ama o roman yıllarca piyasaya, o romanın kahramanı yıllarca adadaki vahşi doğaya direndiyse Robinson da direnir" mesajlarını paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!