Oğlan çocuk doğuramayınca!

Merhaba Ayşe Hanım,Bugün Kelebek’te okudum sizi.

Haberin Devamı

Kadın doğum uzmanıyım.
Ben size 3 tane kız doğurduğu için kocası tarafından terk edilen bir kadından bahsetmek istedim. Kapıcılık yapıyordu, bana “bebeğin cinsiyetine bakar mısın abla?” (sağlığı değil öncelikli olan) diye gelmişti ilk defa 8 yıl önce; sonra ardı ardına 3 kızı oldu.
Oğlu olmadığı için “asil!” soyadını devam ettiremeyeceği endişesiyle 3 kızını- biri daha bebekken- aç ve evsiz terk edip giden bir baba nasıl rahat uyur bilemiyorum...
Kadıncağız sağdan soldan yardımlarla geçiniyor ama yardımlar geçici.
O iş istiyor, ben kendisine halk ekmek açması konusunda yardımcı olmuştum ama devam ettiremedi.
Size adresini veriyorum...
Teşekkürler

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. İnşallah yardım etmek isteyen çıkar o güzel yavrulara da talihleri döner. Sevgiler.
…..

Haberin Devamı

17 YAŞINDA 105 KİLOYUM

Merhaba Ayşe Abla adım ... ama adımı yayınlamaz iseniz sevinirim. Ben 17 yaşında lise 3.sınıf öğrencisiyim. 105 kiloyum ve zayıflamak, artık 60-70 arası bir kiloda olmak istiyorum. Çünkü lise hayatımda o kadar özeniyorum ki kızlara, zayıflıklarına, vücut güzelliklerine bakıp bakıp içten içe imreniyorum.
Aileme pek belli etmiyorum, babam uyku apnesi diye bir rahatsızlık yaşıyor. 160 kilo olduğu için normal emar makineleri kabul etmiyor.
Biz de yüklü miktarlarda çok az sayıda özel hastanelerde çektiriyoruz ve bundan dolayı bir türlü spora ve diyetisyene gidemedim.
Bu beni psikolojik açıdan da etkiliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum Ayşe Abla, tek başıma spor yapsam bilinçsiz oluyor, bir spor koçu da yok.
Alışverişe gidiyorum, 46 beden xxxl bir şeyler aradığımdan her mağazada elimi attığım olmuyor. Kilolarımdan dolayı regl de olamıyorum, hangi doktora gittiysem “zayıflaman gerek” diyor. İstediğim sadece özgürce topuklu, babet, etek, şort, elbise, straplez askılı giyip, istediğim saç modelini yaptırıp gezmek.
Lütfen yardım edin, iletişim numaramı da adresimi de verebilirim.
Kirada oturduğumuz için artık 52 yaşındaki annem bile çalışmaya başladı. Lütfen yardım et bana Ayşe Abla, seni izleyip yazılarını okuyorum.
Herkese derman olmaya çalışıyorsun, lütfen Ayşe Ablacım yardım et, bir genç kız olarak yalvarıyorum.
Rumuz: zayıflamak

Haberin Devamı

CEVAP: Canım benim, hiç üzme kendini, inşallah bir an önce gerekli kiloyu verir ve sağlığına kavuşursun. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Öpüyorum sarılarak.

…..
300 LİRA KİRA

Ablacım evimde internet olmadığı için yazamadım size o yüzden şu an girebiliyorum ve cevap verebiliyorum son ayın kirasını hala da ödeyemedim 300 lira lazım.

Elif

CEVAP: Elifçiğim, okurlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim.

…..

BURS

Merhaba Ayşe Hanım,
Sizden öncelikle ricam ismimin gizli tutulması. Kısaca size durumu anlatayım, 19 yaşında mimarlık öğrencisiyim.
Özel bir üniversite kazandım, hem de hiç aklımda yokken. Eğitim hayatım boyunca başarılı bir öğrenciydim, takdirnameler, başarı belgeleri, yarışmalar. Hep ailemi onore ettim. Fakat üniversite sınavı benim için pek ümit vaat etmedi.
Çalışmadım mı, çok çalıştım elimden geleni yaptım ama istediğim başarıyı belki de biraz da psikolojik sebepler ya da kendimden fazla beklentim olması dolayısıyla istediğim başarıyı elde edemedim.
Ailem hep yanımda ve destek oldu. Mimarlık fakültesi istiyordum. Devlet üniversiteleri olmadı, üzüldüm. Babam “madem devlet olmuyor, özel üniversite yaz” dedi.
Babamın düşüncesi çok güzeldi ama mümkün değildi. Emekli bir polis ve sadece elimizde olan evimiz, hayaldi bu benim için. Babam “olsun” dedi, “senin eğitimin için evimizi satar okuturum seni” dedi.
Destek oldular yine bana, yazdım ve İzmir’i kazandım, istediğim şehri. Evimizi satılığa çıkardık ve taşındık İzmir’e. Benim için hayallerim için hayatlarını değiştirdiler. Ben de elimden geleni yapmak zorundayım, başarmalıyım. Fakat bilirsiniz ki özel okulda okumak pek de kolay bir şey değil, giyim kuşam gezme tozma değil benim zaten hiç böyle bir hayalim olmadı ama okul parası şusu busu.
İlk yılın parasını bir şekilde ödedik ama evimiz hala satılmadı, bir çıkar yol arıyoruz. Okulum tatile girer girmez, çalışmaya başladım. Biriktirip okulum için gerekli araç gereçleri almak için, hiç değilse babamın yükünü biraz olsun azaltmak için.
Sizden ricam eğitimime destek için burs olanağı ayarlayabilmeniz. Bana vakit ayırdığınız ve ilginiz için teşekkürler. Teşekkürler. İyi akşamlar.

Haberin Devamı

CEVAP: Allah babana kolaylık versin. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar.
…..

YETİŞTİRME YURDUNDA BÜYÜDÜM

Ayşe Hanım merhabalar,
Öncelikle saygılarımı sunarım, nasılsınız?
Ben Ramazan. Size haziran ayı'nın sonunda mail atmıştım. Ve siz de maili 1 Temmuz’da köşenizde yayınlamıştınız (yetiştirme yurdundan büyüdüm başlığı ile).
O günden bu yana umutla bekliyorum. Zor durumdayım bayağı ne yapacağımı şaşırdım ve içimden size yazmak geldi. Kardeşim de geldi yanımda kalıyor. Okulu bitirdi, iş için çabalıyoruz.
Ama epey bunaldık. Sizden başka yazacak, arayacak kimsemiz de yok ne olur kusura bakmayın. Bir çare, bir çıkış için lütfen yardım edin.
Mutlu kalın.

Ramazan

Haberin Devamı

CEVAP: Ramazan Bey, epostanızı tekrar yayınlıyorum. İnşallah bu sefer yardım etmek isteyen çıkar. Kolaylıklar dilerim.

…..

ÇOCUĞUMUZ OLMUYOR

Merhaba Ayşe Hanım.
Ben Manisa-Soma yeraltı maden ocaklarında çalışan bir işçiyim.
7 yıllık evliyim ama çocuğumuz olmuyor. Aşılama yaptırdım tutmadı, artık tüp bebek yaptırmak istiyorum ama 6.000 TL istiyorlar.
Ben yer altında maden ocaklarında çalışıyorum, aylığım 1500 TL, evim kira.
Çocuk sahibi olmak istiyorum, herkes gibi mutlu bir ailem olsun istiyorum ama maddi sıkıntılarımdan dolayı tüp bebek yaptıramıyorum.
Lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Nuri

CEVAP: Nuri Bey, Allah isteyen herkese bu güzelliği hayırlısıyla, sağlıkla nasip etsin inşallah. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Özellikle doktor dostlarımdan yardım bekliyorum tedavi konusunda.

…..

Haberin Devamı

40-42 ŞIK BİR ABİYEM VAR

Selam Ayşe,

Uzun zamandır yazayım diye düşünüyordum, bir ara uzun uzun yazarım sana.
Lafı uzatmayım, benim 3 beden, 40-42'ye uyar sanırım diye düşünüyorum çok güzel, mavi yeşil tonlarında; nişan veya söz için giyilebilecek şık bir abiyem var.
Altına da 39 numara abiye bir ayakkabım var. İhtiyaç sahibi cici bir bayana hemen gönderebilirim, iletişim bilgilerini vermen yeterli.
Sevgilerimle

Gökçe

CEVAP: Gökçe’m harikasın. Okur dostlarımdan talep eden olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.

…..

BABASIZ BÜYÜMEK ÇOK ZOR

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben Tuba. Erzurum'da okuyorum gazetecilik bölümünü.
… gazetesinde de stajyerim.
Yetiş Ayşe bölümünüzü okudum ve size ulaşmak istedim. Benim babam 7 yıl önce vefat etti. O zaman bu zamana annem ve kardeşlerim tek başımıza maddi manevi sıkıntılar çekerek bu günlere geldik.
3 kız kardeşiz. Şu anda kardeşim ve ben üniversite okuyoruz. Ablam bu yıl mezun oldu. Akrabalarımızdan maddi olarak hiç bir yardım görmedik. Bize her yıl ramazanda filtre parası geldi ve biz okul harç paralarını o yardımlarla ödedik.
Yardımlar olmasa asla okuyamazdık.
Annem tek başına 3 kızını okuttu. Ben son sınıfa geçtim sizden istediğim eylülde ödeyeceğim harç için yardım etmeniz.
Bir yıllık burs olabilir. Başkalarına çok az gibi görünen miktarlar benim için o kadar büyük umut ki anlatamam size.
Babasız büyümek ve maddi manevi olarak çok zor. Bana ufacıkta olsa yardımınız dokunursa çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Tuba

CEVAP: Tuba’m, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

…..

HAZNEDAR'DAKİ AİLE İÇİN

Ayse Hanım merhaba,

İstanbul Haznedar'da 3 çocuklu aile için maddi destek vermek istiyoruz. Çok yüklü bir tutar değil maalesef fakat en azından mutfak masraflarına fayda sağlar.
Nasıl ulaşabiliriz?

Teşekkürler.

Deniz

CEVAP: Sevgili Deniz, hep söylüyorum, yine tekrarlayayım; akmasa da damlar. Keşke herkes kendince küçük yardımlar yapsa. Yardım edilenler için çok büyük oluyor bunlar. İletişim bilgilerini size göndereceğiz. Öperim.
…..

VERİLECEK EŞYALAR

İhtiyaç sahiplerine bilgi aktarırsanız sevinirim. 1 hafta süreyle
Koltuk takımı, gardırop, tv sehpası, masa, portmanto, yatak, mutfak dolabı var.

Adres: …. Kızıltoprak
İlgilenen Leyla Hanım'ı aramalı, çünkü bina yıkılacağı için, bekçi
tanımadıklarını içeri almıyor.
Elif

P.s sizi seviyorum

CEVAP: Elifçiğim, harikasın. Ben de sizleri çok seviyorum. Okur dostlarımdan eşya talep eden olursa size yönlendireceğim. Sarılarak öperim.

…..

ANKARA’DA YARDIM ETMEK İSTEYEN FULYA HANIM İÇİN

Ayşe Abla merhaba,
Ben size bugün sayfanızda okuduğum Ankara’da yardıma ihtiyacı olan var mı yazınız için yazıyorum. Benim tanıdığım bir aile var. Ankara Demetevler’de oturuyorlar. Anne ve 2 çocuk. Anne çalışmıyor. İki çocuğu da üniversite okuyor. Acaba bu yardım etmek isteyen Fulya Hanım’la iletişime geçilebilinir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Zeynep

CEVAP: Zeynep Hanım, iletişim bilgilerini size göndereceğiz. Sevgiler.

…..

İŞYERİ TACİZLERİ

Merhaba Ayşe,

Mübarek ramazan bayramını kutlar, uzatmadan konuya girmek isterim. Geçenlerde yeğenimin arkadaşı bize geldi. kendisi 23 yaşında bir genç kız, İzmir’de bir tekstil firmasında çalışmakta ve ihracat bölümünü yönetmekte en son yaşadıkları olay beni çığırımdan çıkardı. ihraçta bir yükleme c.tesi gününe kayınca kendisinden yaşça kat ve kat büyük olan bayan özellikle belirtiyorum bayan müdüre hanımı yeğenimin arkadaşına telefonda istiyorsan tır şoförünün koyuna gir, istiyorsan onunla yat kalk ama ney yaparsan yap yarın sabah adam burada olsun diye sokak diliyle emirler yağdırmış. Tabi bizim kız yaşça da kendinden küçük olduğu ve iş deneyimi fazla olmadığı için kendisine gerekli cevabı vermemekle birlikte işini en iyi şekilde sonuçlandırıp yüklemeyi yapmış.
Sonrasında işten ayrılmak için istifasını verince de süresiz iş sözleşmesi olduğu için iş yerinde istifası kabul edilmeyip, istifası kabul görmemiş.
Ben şimdi soruyorum buna benzer tacizler yasayanlar var mı? Varsa çalışanlar ney yapmalı bize yardımcı olur musunuz saygılar
Duygu

CEVAP: Duygu Hanım, maalesef işyerlerinde bu tip tacizler oluyor, ben de sık duyuyorum. Bunlara elbette boyun eğmemeli. Av. Merve Gürcan’a sordum, gerek bunları söyleyen kişinin cezalandırılması gerekse işten çıkarttırılmasını talep etmesi ya da kişinin haklı nedenle kendisinin istifa etmesinin mümkün olduğunu anlattı. Bu seçenekleri durumun özelliklerine göre değerlendirip en uygun şekilde çözümlenmesi gerektiğini anlattı. Elbette ki her işyeri önce işin yapılmasına öncelik verir ancak bu ahlak ve etik kurallarına aykırı olamaz. Ses çıkarılmadığı takdirde taciz devam edecektir.

…..

12.08.2013 KOMŞU İÇİN YARDIM TALEBİ

12.08.2013 tarihli köşenizde komşu için yardım talebi başlık
Muhteviyatındaki ailenin iletişim bilgilerini verir misiniz?

Saygılarımla,

Ebru

CEVAP: Sevgili Ebru, iletişim bilgilerini sana göndereceğiz. İyi ki varsınız benim melek kalpli okur dostlarım.

…..

Yetiş Ayşe’ye nasıl ulaşırım?

Yetiş Ayşe’ye 05303846381 ve 05303846385 numaralı telefonlardan, twitter’da @yetisaysearal adresinden ve elbette her zaman olduğu gibi aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Yazarken konuyu ve taleplerinizi ve özellikle telefon, adres ve sair iletişim bilgilerinizi de açıkça yazın ki sizlere yetişmemiz hızlı ve kolay olsun.

Yazarın Tüm Yazıları