Özgürlük adası Sziget

Güncelleme Tarihi:

Özgürlük adası Sziget
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2013 01:46

Dünyanın sayılı müzik festivallerinden Sziget, 5-12 Ağustos tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlendi. Biz de festivali ziyaret eden 326 bin kişinin arasına karıştık ve ‘Özgürlük Adası’nda bir hafta geçirdik.

Haberin Devamı

Macarca ‘ada’ anlamına gelen Sziget, Tuna Nehri üzerindeki Obudai Adası’nda düzenleniyor. 76 hektar ormanlık alanda ‘Özgürlük Adası’ sloganıyla 21. kez gerçekleştirilen festivalde bu yıl Blur, ‘Nick Cave and the Bad Seeds’, Franz Ferdinand, Editors, Mika, David Guetta, Bad Religion, Zaz, Skunk Anansie, Empire of the Sun ve Enter Shakiri gibi dünyaca ünlü isimler sahne aldı. Sziget’te tam 10 ayrı sahne var. Ama bu sahnelerde program bittikten sonra eğlence, 60’tan fazla çadırda devam ediyor. Rock’tan elektronik müziğe, punk’tan folk’a, cazdan popa her müziksevere hitap edecek bir mekân bulmak mümkün. Aslında bir müzik etkinliği olan festivalde o kadar enteresan ve değişik etkinlik çadırları var ki kimi zaman müzik, ikinci planda kalıyor. Bir tarafta sirk, öbür tarafta dönme dolap derken kimi grupları dinlemeyi unutuyorsunuz. Tam da bu yüzden festivalin kuşkusuz en önemli faaliyeti koşturmaca. Yürüye yürüye tabanınız patlıyor desek abartmış olmayız. Ama bunun yanı sıra bizdeki festivallerde hiç de alışık olmadığımız iyi bir yan var; kuyruk beklemek yok! Ne çadırlarda konaklayanlar ne de günübirlik festivalciler kuyruk beklemiyor. Temizlik meselesi de başarıyla hallediliyor. Elbette kirleniyor ortalık ama çöpler yüzlerce temizlik görevlisi tarafından bir çırpıda toplanıyor.

Haberin Devamı

Sziget vatandaşları

Sziget’e girerken bir pasaport ve harcamaları yapacağınız bir kart veriliyor. Kartın içine yüklediğiniz para yiyecek, içecek hatta tişört alırken bile kullanılıyor. Pasaporttaysa ayrıntılı program ve çadırlardaki etkinliklerin detayları var. Kapıdan girip pasaportu kaptığınız anda bir Szitizen yani Sziget vatandaşı oluveriyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!