Merkel'den seçimlik aile fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Merkelden seçimlik aile fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2013 16:02

Almanya Başbakanı Angela Merkel, açtığı özel internet sayfasında çocukluğundan bugüne kendine ait özel fotoğraflarını paylaştı.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, yaklaşan seçimler öncesi kendi adıyla internet sayfası açtı. Başbakan Merkel, takipçilerine özel ve siyasi yaşamından kesitler gösteren fotoğraflar yayınladı. Bebekliğinden bugüne kadar Merkel’i gösteren fotoğrafların altına ise yakın çevresiyle ilgili bilgileri paylaştı.

Merkel, bebekliğini gösteren fotoğrafın altına “kardeşlerim Marcus ve İrene ile çok güzel bir çocukluk geçirdim” notu düştü. Merkel, “Her birimiz farklı bir yol seçtik, ancak hala sıkı ilişkilerimiz var” diyerek kardeşleriyle olan fotoğraflarını da paylaştı.

İKİ KEZ EVLENDİ

Eski Doğu Almanya sınırları içinde bulunan Templin’de büyüyen ve okula giden Merkel, doğaya olan ilgisini de genç kızlık halini gösteren fotoğrafın altına not olarak düştü. İlk evliliğini öğrencilik döneminde yaptığı anlatan Merkel, “Maalesef bu evliliğim uzun sürmedi” diye yazdı.

Haberin Devamı

1998’de ikinci evliliğini fizik profesörü Joachim Sauer’le yapan Merkel, eşiyle çektirdiği resmini de sayfasına koydu. Doğu Almanya’daki barışçıl gösterilerin ve iki Almanya’nın yeniden birleşmesinin hayatında önemli değişikliklere yol açtığını belirten Merkel, 1990’da şimdi genel başkanlığını yaptığı CDU’da politikaya başladığını hatırlatırken 2005’de Almanya’nın ilk kadın başbakanı sıfatıyla Federal Parlamento’da yemin ederek görev başladığı belirtti.

YEMEK YAPIYOR

Dinlenmek ve politikadan tamamen uzaklaşmak için çimenlere oturarak kitap okuduğunu ve bahçeyle meşgul olduğunu söyleyen Merkel, bu fotoğrafın altına da “Bahçemde sebzelerimi kendim yetiştiriyorum, çok değil ama bize yetiyor. Yemek yapmayı özellikle patates çorbası pişirmeyi çok seviyorum” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!