Anne benim için dua et

Güncelleme Tarihi:

Anne benim için dua et
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 01:44

Mısır’da General Abdülfettah el Sisi liderliğindeki darbe yönetimi, başta Adeviye ve Nahda meydanları olmak üzere düzenlenen baskınlarda ölenlerin sayısını 638’e çıkardı.

Haberin Devamı

Muhabirin son sözleri

Kurbanlar arasında yer alan gazeteci Habibe Abdülaziz’in (26) kurşunlara hedef olmadan kısa süre önce annesiyle Facebook’tan yazıştığı “Bizim için dua et” dediği ortaya çıktı.

Ülke enkaz gibi

Kahire’de temizlik ve cenaze günüydü. Mısırlılar, Mursi’nin iktidara döndürülmesi için eylem yaparken öldürülen yakınlarını son yolculuğuna uğurladı. Giza’da valilik binası ateşe verildi.

MISIR’da 3 Temmuz’da Muhammed Mursi iktidarını deviren General Abdülfettah el Sisi liderliğindeki darbe yönetiminin Müslüman Kardeşler yandaşlarını meydanlardan dağıtmak için başlattığı operasyon, ülke tarihinde en kanlı sayfalardan birinin açılmasına yol açtı. Başkent Kahire’de başlayıp ülke çapına yayılan olayların ardından Mısır Sağlık Bakanlığı, önceki gün göstericilere yönelik müdahalede hayatını kaybedenlerin sayısını 638 olarak açıkladı. Çatışmalarda ölen polis sayısı da 43’e çıktı. Toplam yaralı sayısı konusunda verilen son rakam ise 3 bin 717. Önceki gün 2 bin kişinin katledildiğini, 7 bin kişinin de yaralandığını iddia eden Müslüman Kardeşler de ölü sayının 2 bin 600’e çıktığını duyurdu. Sina Yarımadası’nda dün akşam saatlerinde güvenlik noktalarına düzenlenen 2 ayrı saldırıda ise 7 asker öldü, 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

POLİS MÜDAHALE SONRASI BİRBİRİNİ KUTLADI / FOTO GALERİ

Annesiyle yazıştı

Yaşanan büyük katliamın kurbanlarının hazin hikâyeleri ortaya çıkmaya başladı. Kurbanlardan biri Mursi’nin basın danışmanının kızı olan Gulfnews ve XPress için çalışan Habibe Ahmed Abdülaziz’di. Genç kadının, Rabiatül Adeviye Meydanı’nda aldığı kurşun yaralarından ölmeden önce Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki annesine gönderdiği mesajlar yürek parçaladı. Habibe güvenlik operasyonu başlamadan önce annesi Sabrin Mangud ile Facebook üzerinden gerçekleştirdiği yazışmasında güvenlik güçlerinin zırhlı araçlar, iş makineleri ve keskin nişancılar desteğinde meydanda belirmesi ile eylemciler arasındaki gerginlik gözler önüne seriliyor.

PROTESTOCULAR YANARAK CAN VERDİ / FOTO GALERİ

MÜDAHALEDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

İşte o mesajlaşma:

Habibe ne olur bir ses ver

TSİ 08.33
Anne: Yeni gelişme var mı?
Habibe: Yabancı muhabirler medya merkezine geldi.
Anne: Kalabalık nasıl? Sen nasılsın?
Habibe: Üç tane hap aldım. Burası çok soğuk, içim titredi. Kalabalık muazzam hale geldi. Herkes diken üstünde. Bizim için dua et anne.
Anne: Allahım, bizi koru ve güç ver! Allahım başımızı dik tut! Senin her şeye gücün yeter!
Habibe: Meydana gideceğim birazdan.
Orada tanklar da var.
Anne: Allah bize sabır versin, bizi muzaffer kılsın. Allah bana çocuklarımı bağışlasın.
TSİ 13.46
Anne: Habibe, ne olur bir ses ver, beni bir rahatlat. Seni bin kez aradım. Lütfen canım kızım endişeden hasta olacağım. Nasılsın? Söyle bana!
Habibe Abdüllaziz ve İngiliz haber kanalı SkyNews’te 15 yıldır çalışan deneyim kameramanı Mick Deane (61) de Adaviye’de yaşamını yitiren gazeteciler oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!