Adeviye'de Müslüman Kardeşler'in liderinin kızı da öldü

Güncelleme Tarihi:

Adeviyede Müslüman Kardeşlerin liderinin kızı da öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 01:25

Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiat'ül Adeviye Meydanı'na müdahalesi sonucu Müslüman Kardeşler'in önde gelen isimlerinden Dr. Muhammed Baltacı'nın kızı Esma hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri olan Dr. Baltacı'nın kızı Esma'nın henüz 17 yaşında olduğu belirtildi.

Adeviyede Müslüman Kardeşlerin liderinin kızı da öldü

Baltacı, haberin duyulmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sizden tüm meydanları ve sokakları doldurmanızı ve polis devletinin sonunun geldiğini ilan etmenizi istiyorum. Benim kızım da şehit edildi. Övgüler düzmek için burada değilim ama şu an hepimiz fedakarlık ediyoruz" dedi.

Mısır halkına, "Eğer siz sokaklara çıkmazsanız, Allah şahidimdir [darbe sonrası iktidara gelen askeri yönetimin lideri] Abdulfettah el Sisi Mısır'ı Suriye'ye çevirecek" diye seslenen Baltacı, askerlere de emirlere uymama, üniformalarını çıkarıp eve dönme çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Baltacı, Adeviye'de yaşanan 'soykırım'ın Gazze'de bile yaşanmadığını söyledi.

Muhammed Baltacı, Müslüman Kardeşler'deki faaliyetlerinin yanı sıra 2010 yılında Mavi Marmara filosuna katılan önemli isimlerden biri olarak akıllarda yer etmişti.

Daha önce de Müslüman Kardeşler'in baş stratejisti Hayrat el Şatır'ın kızı ve damadının yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Ancak Twitter'da büyük gürültü koparan bu iddia doğrulanmadı.

PROTESTOCULAR YANARAK CAN VERDİ / FOTO GALERİ

MÜDAHALEDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

POLİS MÜDAHALE SONRASI BİRBİRİNİ KUTLADI / FOTO GALERİ

BAKMADAN GEÇME!