Çocuk Vakfı’ndan TBMM’ye çağrı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Vakfı’ndan TBMM’ye çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 11:40

Çocuk Vakfı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çocuk Hakları Komisyonu veya ilgili komisyona bağlı bir Alt Komisyon kurulması için, TBMM üyelerini göreve çağırdı.

Haberin Devamı

Vakıf Başkanı Mustafa Ruhi Şirin imzasıyla, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Türkan Dağoğlu ve meclis üyelerine bir yazı gönderildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na bağlı olarak Türkan Dağoğlu, Murtaza Yetiş, Muzaffer Yurttaş, Sevim Şavaşer, Nurettin Demir, Candan Yüceer, Ruhsar Demirel ve İdris Baluken'den oluşan ve başkanı olduğunuz Çocuk Hakları İzleme Komitesi, kurulduğu tarihten bu yana (2008) hukuki altyapı yetersizliği sebebiyle amaçsız ve işlevsiz bir kurul izlenimi vermektedir ve çocuk haklarının izlenmesi çerçevesinde ülke ölçekli hiçbir faaliyet yapmamaktadır.
Çocuk haklarının etkin şekilde izlenebilmesi komitenin hukuken yetki ve işlevi olan bir komisyona dönüştürülmesi ile mümkündür. Bu kapsamda, komite üyelerinin istifa ederek, Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partilerin katılımı ile TBMM Çocuk Hakları Komisyonu veya ilgili komisyona bağlı bir Alt Komisyon kurulması için TBMM üyelerini çocuk hakları için göreve davet ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!