‘Zehirli savaşa’ narkotik operasyon

Güncelleme Tarihi:

‘Zehirli savaşa’ narkotik operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 01:59

10 ESP’linin vurularak yaralanmasıyla ayyuka çıkan Gülsuyu Mahallesi’ndeki uyuşturucu savaşına, sonunda polis müdahale etti. 400 polis ve helikopterlerin de katıldığı operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı, 2 tabanca ve uyuşturucu ele geçti.

Haberin Devamı

MALTEPE’de semt sakinleri ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleri ile uyuşturucu satıcıları arasında patlak veren savaşa sonunda İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü müdahale etti.

SABAHA KARŞI BASKIN

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülensu ve Gülsuyu mahallelerinde faaliyet gösterdiği belirlenen 7 uyuşturucu satıcısını ele geçirmek için düğmeye bastı.
Dün sabah saatlerinde özel harekat timlerinin de arasında bulunduğu 400 polis, mahalleyi ablukaya aldı. Evlerde ve otomobillerde arama yapan polisler 7 kişiyi gözaltına aldı. Evlerde 2 tabanca, esrar ve extacy hap ele geçti. Tabancaların ESP’lilerin kurşunlanmasında kullanılıp kullanmadığı kriminal incelemeyle belirlenecek.

ESP KARŞIYDI

Haberin Devamı

Bölgedeki gerginlik, ESP üyeleri ve mahalle sakinlerinin, uzun süredir Gülensu ve Gülsuyu mahallelerinde uyuşturucu satan kişilere karşı verdiği mücadeleyle başladı. Gerginlik nedeniyle önce 24 Temmuz’da bir, 7 Ağustos’ta 9 olmak üzere 10 ESP üyesi vurularak yaralandı. Yaralı kişiler, saldırganlardan şikâyetçi olmadı.

EL YAPIMI BOMBA BULUNDU

GÜLSUYU Mahallesi Selma sokakta, narkotik operasyonu sonrası belediye işçileri iki ayrı poşet içinde molotof kokteyli ve kablolu bir düzenek görünce polisi aradı. Bomba imha ekibi, önce üzerinde kablolar bulunan düzeneği etkisiz hale getirdi. Bu cismin el yapımı bomba olduğu tespit edildi. El yapımı bomba ve molotof kokteylleri de incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!