Üniversiteye yerleşenler ilk haftadan ev aradı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye yerleşenler ilk haftadan ev aradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 15:30

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite yerleştirme sonuçlarını iki hafta önce açıkladı. Çiçeği burnunda üniversiteliler şimdi de ev bulma yarışına girdi.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemlerine ilişkin verilere göre, tercih yapma hakkı olan 1 milyon 800 bin 433 adaydan 1 milyon 112 bin 447'si tercih formu gönderdi. Tercih değerlendirme sonucunda, üniversitelerdeki 781 bin 606 kontenjandan 672 bin 417'sine yerleştirme yapıldı. Üniversiteli olduğunu öğrenen gençler aynı hafta Hurriyetemlak.com'da 'Öğrenciye Uygun' konut arama kategorisinde ev bulma yarışına girdi. Öğrenciye uygun ilan arayanlar bir haftada yaklaşık yüzde 85 civarında artış gösterdi.

En çok arama Beşiktaş'ta
'Öğrenciye Uygun' kategorisinden arama yapanların en çok tercih ettiği ilçelerin başında Beşiktaş, Avcılar ve Kadıköy geliyor. 5 üdet üniversite kampüsünün bulunduğu ve sosyal yaşama yakın mesafede olan Beşiktaş ilçesi, merkezi lokasyonuyla da gençlerin gözdesi haline geldi. En çok aranan konut tipleri ise 3+1’ler. Bu da gösteriyor ki öğrenciler yalnız yaşamak yerine ev arkadaşlarıyla birlikte ev tutmak istiyorlar. Bölge sıralamalarında özellikle metro ve metrobüs duraklarına yakın lokasyonlarda daha fazla arama yapıldığı göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Sınır 2.500 TL
Merkezi lokasyonlarda ev arayan öğrenciler aylık maksimum kira limitini 2.500 lira olarak belirledi. Kiraların daha düşük olduğu Esenyurt, Pendik, Avcılar, Beylikdüzü gibi bölgelere yakın üniversitelere yerleşen öğrencilerin maksimum sınırının 1.200 TL civarında olduğu ortaya çıktı. Daire içi özelliklerde en çok arananlar ise beyaz eşya, kablo TV - uydu ve mobilya seçenekleri.

ÖĞRENCİYE UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!