Bir şok da Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek'e

Güncelleme Tarihi:

Bir şok da Kırkpınar Ağası Süleyman Meceke
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 06:35

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz’ün de dopingli çıkması ile birlikte, ‘Kırkpınar Ağalığı’ için ödenen paranın akıbeti tartışma konusu oldu. Bu yıl Kırkpınar Ağalığı için düzenlenen ihaleyi 807 bin lira ödeyerek kazanan eczacı Süleyman Mecek, “Dopingli sporcuları desteklemek istemem” diyerek, hukuki yollarda başvurabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl düzenlenen 652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz’ün dopingli çıktığını ve altın kemer ile verilen 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağını söyledi. Öte yandan Belek Belediyesi Güreş Antrenörü Atınç Korkmaz’ın oğlu olan Kürşat Şevki Korkmaz’da da Gürbüz’le aynı maddeye rastlandı.

‘HUKUKİ YOLLARA BAŞVURURUM’
Gözler, Kırkpınar Ağası Antalyalı eczacı Süleyman Mecek’e çevrildi. Mecek, bu yılki ihaleyi 807 bin liraya kazandı. Üstelik söz konusu bedelin yüzde 10’u kadar da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ödemesi gerekir.

Kırkpınar Ağası Mecek, hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine şunları söyledi: “Böyle bir tablonun ortaya çıkmasına üzüldüm. Ortamın durulmasını bekliyorum. Dopingli oldukları kesinleşmişse verdiğim paranın iadesi için hukuki yollara başvurabilirim. Şartnameye hiç bakmadan parayı vermiştik. Biz, spora destek amacı ile bu parayı verdik. Ancak, dopingli birilerini de desteklemiş olmak istemem. Sonuçta bu parayı sokakta toplamıyorum. Veya maçların yenilenmesi gündeme gelebilir.”

Haberin Devamı

Kırkpınar Ağalığı ihalelerini Edirne Belediyesi düzenliyor. Söz konusu paranın iadesi de belediyeden talep edilebilinir.

ESKİ AĞA: PARAYI ALAMAZ

5 yıl boyunca Kırkpınar Ağası seçilen Seyfettin Selim ise, Mecek'in ağalık parasını alamayacağı görüşünde. Selim, "Dopingli durumlar ağayı ilgilendirmez. Hukuken de bir sonuç alacağını sanmıyorum" dedi. Selim, Ali Gürbüz'ün dopingli çıkması konusunda ise çok üzgün olduğunu ifade ederek "Ali Gürbüz'ün böyle bir şeye ihtiyacı yok. Bu işte başka işler var" dedi.

İŞTE ALİ GÜRBÜZ'ÜN BAŞPEHLİVAN OLDUĞU MÜSABAKADAN KARELER

ALİ GÜRBÜZ'ÜN GÖRÜNTÜLERİ - ARŞİV / HÜRRİYET TV

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!