Bünyamin'in telefon numarasını Alman istihbaratı vermiş

Güncelleme Tarihi:

Bünyaminin telefon numarasını Alman istihbaratı vermiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 09:46

ABD güvenlik güçleri tarafından 2010 yılında Pakistan-Afganistan sınırında terör faaliyetine gireceği iddiasıyla öldürülen Türk kökenli Alman vatandaşı Bünyamin Erdoğan'ın bilgilerini NSA ile ortak çalıştığı ortaya çıkan Alman istihbarat teşkilatı vermiş. Alman istihbaratçılar aynı zamanda Türkiye'deki bağlantı telefon numaralarının karşı tarafa ulaştırılmasında da yardımcı olmuş.

Haberin Devamı

CIA eski çalışanı Edward Snowden'ın ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'in küresel dinleme programını basına sızdırmasının ardından ortaya çıkan Alman-Amerikan istihbarat işbirliği somut bilgilerle daha da kesinlik kazandı.

Almanya'nın dış istihbarat kurumu Federal Haber Alma Teşkilat BND'nin NSA ile ortak çalıştıklarını itiraf etmesinin ardından bu kurumun topladıkları bilgi ve belgeleri, izlemeye aldıkları kişilerin telefon numaralarını Amerikan birimlerine verdiği ortaya çıktı.

BÜNYAMİN'İN NUMARASINI VERMİŞLER
Süddeutsche Zeitung'un konuyla ilgili haberine göre 4 Ekim 2010 tarihinde Pakistan-Afganistan sınırında ABD'nin insansız hava aracı tarafından açılan ateşle öldürülen Bünyamin Erdoğan olayında da aynı faktörün etkili olduğu belirtildi.

Habere göre Alman vatandaşı olan Bünyamin'i önce Alman istihbarat birimleri takibe aldı. Bünyamin Erdoğan'ın ağabeyi Emrah ve birkaç arkadaşıyla birlikte Pakistan'a gitmesi üzerine kendisinin takip edilmesine yarayacak bilgiler ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'na verildi.

Haberin Devamı

Bölgede adım adım izlenen 20 yaşındaki Bünyamin insansız hava aracından fırlatılan raketle akşam yemeği esansında yanındaki yedi kişiyle birlikte öldürüldü. Ağabeyi Emrah ise şans eseri ölümden döndü.

Suçlamaları kabul etmeyen BND ise verilen telefon bilgilerinden yer tespit etmenin mümkün olmadığını ileri sürdü. Diğer yandan Bild am Sonntag Gazetesi'nde yer alan bir haberde Alman istihbarat birimlerinin Erdoğan kardeşlerin Türkiye'de bağlantıda oldukları telefon numaralarını da Amerikalılara vermiş oldukları vurgulandı

Bünyamin'in öldürülmesi hakkında ailesi tarafından Almanya'da açılan dava geçen ay savcılık tarafından durdurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!