12 milyon liralık korsan kitap ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

12 milyon liralık korsan kitap ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 00:14

İstanbul Emniyeti, bu yılın ocak ayından itibaren düzenlenen 436 operasyonda yaklaşık 12 milyon lira değerinde 2 milyon 383 bin 859 korsan ürün ele geçirdi. Korsan DVD ve kitap basan 472 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

KORSAN kitap ve DVD ile mücadelesini sürdüren İstanbul Emniyeti, bu yılın ocak ayından itibaren düzenlenen 436 operasyonda yaklaşık 12 milyon lira değerinde 2 milyon 383 bin 859 korsan ürün ele geçirdi. Operasyonlarda korsan DVD ve kitap basan 472 kişi yakalandı. 29 matbaa makinesine el konuldu. Temmuz ayı sonunda 3 gün arayla Pendik ve Güngören’de düzenlenen iki ayrı operasyonda ise, en çok ele geçen kitap korsanı basılamaz denilen Dan Brown’ın ‘Cehennem’ kitabı oldu. Geçtiğimiz yıl düzenlediği operasyonlarla Interpol’ün ödüllendirdiği Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri bu yıl da operasyonlarını sürdürdü. Pendik’te bir depoya düzenlenen baskında piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan 23 yayın evine ait 50 bin korsan kitap ele geçirdi. Operasyonda depoyu kiralayan ve kitapları piyasaya sürdüğü tespit edilen Ü.Y. (50) gözaltına alındı. Kitaplar arasında Dan Brown, Elif Şafak ve Mehmet Ali Birand gibi yazarların eserlerinin kopyaları da yer aldı. Polis tarafından baskın yapılan dükkânın sahibi İlhan Uluç, “5 ay önce kırtasiye deposu olarak kiraladılar. Polis gelince öğrendik, şok oldum” dedi. Güngören, Davutpaşa Caddesi’nde bir iş merkezinde bulunan matbaaya yapılan baskında ise piyasa değeri 60 bin TL olan 2 yüz aydinger, 21 bin kitap kapağı, basılmaya hazır korsan kitap ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

EN ÇOK ‘CEHENNEM’İN KORSANI BASILDI

Yapılan operasyonlarda en çok ele geçirilen kitapsa korsanı basılmaz denilen Dan Brown’ın ‘Cehennem’ kitabı oldu. Korsan üretime karşı şifreli flash belleklerle korunduğu açıklanan ‘Cehennem’in tüm baskı, ciltleme ve çeviri işlemleri de İtalya’da yüksek güvenlikli özel bir alanda gerçekleştirildi. Türkiye’de Altın Kitaplar tarafından 14 Mayıs’ta yayımlanan ‘Cehennem’in korsanı iki gün sonra, yani 16 Mayıs’ta Fatih’te düzenlenen bir baskında ele geçirildi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, ‘Cehennem’ kitabına olan yoğun ilgi nedeniyle korsancıların bu kitabı yoğunluklu olarak bastıklarını, piyasaya çıktığından
beri de çok sayıda korsanının ele geçtiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!