Günlerdir düşünüyordum ve yazabildim

Ayşe Hanım merhaba,Şu an öyle bir durumda yazıyorum ki size. Günlerdir evden çıkmadım ve sürekli düşündüm.

Haberin Devamı

Ve sizden yardım istemek için yazmaya karar verdim.

Çocukluğu neredeyse hiç olmamış, annesini hiç hatırlamayan, üvey anne elinde yıllarca sıkıntı içinde yaşamış bir bayanım. Hiç sevgi görmediğim gibi şiddet içinde büyüdüm. Her gün... Uykudan bile dayakla uyandık. (kendi annemden olan kız kardeşimle, o evlendi) çok karışık bir hikâye...
20 yaşından beri de hayata tek başıma tutunmaya çalışıyorum. Çok fazla yıprandım tabi bu yüzden. Sırf kalacak bir yerim olsun diye hastabakıcılık yaptım hem de alzheimer, yine yatılı olarak ev işleri ve ablalık yaptım her gece ağlayarak. Niye yazıyorum onu da bilmiyorum, belki yutkunmaktan içime atmaktan yorulduğum için, belki sizi kendime çok yakın hissettiğim, belki beni anlayabileceğinizi düşündüğüm için...

Haberin Devamı

Sizinle tanışmayı çok ama çok isterim.

Ben güzellik uzmanlığı eğitimi almak istiyorum. Hem çok fazla, bu mesleği edinmek istediğimden hem de ileriki yaşlarımda da rahatlıkla yapılabileceğim bu işin eğitimini almayı çok arzu ediyorum.

Çok başarılı olacağıma da yürekten inanıyorum.

Bu zamana kadar yapamadım. Çünkü yıllardır ancak kiramı ve faturalarımı ödeyebiliyorum. Bir sene kadar önce bir arkadaşımla karşılaştım ve güzellik uzmanlığı eğitimi aldığını ve artık bu işi yaptığını söyledi. Yıllardır ev iş- iş ev arasında ve giderlerimi karşılayabilecek miyim, yarın ne olacak diye düşünmekten o kadar kör olmuşum ki, bunu duyunca birden hiç umutlanmayan ben umutlandım. Biraz araştırdım, belediyelerin kursu var ama çalışmıyor olmak lazım ve bu da bana uymuyor. Hem çalışıp hem de hafta sonları eğitimine gidebileceğim yerlerin de tutarları uymuyor.
Şu anda işsizim. İnşallah bir iş bulacağım, mecburum. Yanlış anlamayın, ben para yardımı değil, sadece bu işin eğitimini alarak hiç değilse bu saatten sonra elimde bir mesleğim olsun istiyorum.
Sekreterlik yapıyorum ama artık belli bir yaşın üstünde alım yapmıyorlar ve geleceğimi düşünmek zorundayım. Kendimi güvende hissetmek istiyorum. Yarın ne olacak diye düşünmekten de yoruldum. Hem bu alan gittikçe gelişen bir sektör, hem de çok ilgi duyduğum bir meslek... Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Bir de rumuz koymamız lazım, değil mi?
Güzellik uzmanı olsa olur mu?

Cevap: Hayat bazılarımıza karşı acımasız oluyor gerçekten. İnşallah dilediğin gibi eğitimini alıp yeni bir meslek edinebilirsin.
Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.
….

ÇOK ACİL İŞİTME CİHAZI

Ayşe Hanım merhaba,

Ben yardımcı olmak isterim, lakin konuya çok uzağım. Hangi marka -model almak lazım, fiyatı nedir, nasıl teslim edilir konusunda yardımcı olabilirseniz.

Sevgiler
Banu

Cevap: Banu Hanım, iletişim bilgilerini size göndereceğiz. Detayları kendilerinden öğrenebilirsiniz. Zaten birkaç kişi yardım etmek istediği için ben hepinize göndereceğim, en uygun şartlarda kim ayarlayabilecekse bu sefer o ayarlasın, diğerleri de gelecek yeni taleplere yardımcı olur artık. Hepiniz harikasınız.
….

Haberin Devamı


İŞİTME CİHAZI

Ayşe Hanım,

İşitme cihazı yardımı isteyen aileye nasıl ulaşabiliriz? Kardeşim kbb doktoru, bir cihaz ayarlayabilir.

Hayır işlerine aracılık ettiğiniz için teşekkürler.

Fulya

Cevap: Fulya Hanım, asıl ben sizlere teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ben sadece aracıyım, asıl sizler yetişiyorsunuz imdada. Öpüyorum sarılarak.
….


İŞİTME CİHAZI

Ayşe Hanım,

İşitme cihazı için yardımcı olmak isterim. Aşağıdaki numaralardan aranabilirsem memnun olurum.
Teşekkürler.

Ayşegül

Cevap: Ayşegül Hanım, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini size göndereceğiz. Öpüyorum sarılarak.
….

ANKARA'DA YARDIM İHTİYACI OLAN VAR MI?

Merhaba Ayşe Hanım,

Ankara'da yardım ihtiyacı olan, küçük çocuklu, geliri olmayan bir anneye ya da burs ihtiyacı olan yetim bir öğrenciye yardımcı olmak istiyorum. Böyle bir ihtiyaç sahibi varsa, lütfen haber verin.

Çok teşekkürler

Fulya

Haberin Devamı

Cevap: Fulya Hanım, harikasınız. Okur dostlarımdan gelecek talepleri size yönlendireceğim. Sevgiler.
….

KOMŞU İÇİN YARDIM TALEBİ

Ayşe Hanım merhaba,

Size bir kaç kez yardıma ihtiyacı olanlara naçizane elimden geldiğince yardımcı olmak için yazmıştım.
Şimdi ise yardıma muhtaç bir aile için yardımınızı rica ediyorum okur dostlarınızdan.
İstanbul Haznedar'da apartman bodrumunda yaşayan bir aile var. Bu ailenin 3 çocuğu var, biri engelli 9 yaşında fakat 4 yaşında gibi, diğer çocuklar da 4-5 yaşlarında, biri okul çağına gelmiş durumda.
Kadının kocası şu an hamallık yapıyor, o ise çocuklar çok küçük olduğundan dışarı çıkamıyor yoksa çalışmayı çok istiyor.
Evlerinde hemen hemen hiç eşya yok ama daha önemlisi yiyecek ve paraları yok.
Ramazan'ın son günlerinde belki zekâtını, fitresini bu yol ile vermek isteyen olur diye size yazmak istedim. İletişim bilgilerim aşağıdaki gibidir. Çok teşekkürler, şimdiden huzurlu, sağlıklı bir bayram diliyorum.

Bilge

Haberin Devamı

Cevap: Bilge Hanım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Sevgiler.
….


DÜKKÂNDA YAŞAYAN, KİMSESİ OLMAYAN TEYZE

Ayşe Hanım merhaba,
Yetiş Ayşe köşende yayınladığın “dükkânda yaşayan kimsesi olmayan teyze” başlıklı kişinin iletişim bilgilerini alabilir miyim?
Neriman

Cevap: Neriman Hanım, iletişim bilgilerini size göndereceğiz. İyi ki varsınız benim melek kalpli okur dostlarım.
….

GÜZELLİK

Merhaba Ayşe Hanım,

Halise Hanım’a pazartesi günü aşağıdaki mailine atfen atmış olduğum maile halen cevap gelmedi. Bilginiz olsun diye yazıyorum.
İyi çalışmalar

Zuhal


Ayşe Hanım merhaba,

Bugünkü köşenizde “Güzellik” başlığı ile yazan Halise Hanım’ın iletişim bilgilerini rica ediyorum.
Kendisine 36 beden temiz kullanılmış kıyafet göndermek istiyorum.
Saygılar

Zuhal

Cevap: Zuhal Hanım, tekrar yayınlıyorum belki buradan okuyup tekrar iletişime geçer ve telefon numarası ve adresini gönderir. Sevgiler.
….

ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI

Sevgili Ayşe Hanım:
Bizler 2012 yılında yapılan ömss'ye (özürlü memur seçme sınavı) giren öğretmen adaylarıyız. 2012 yılında maalesef eski Bakanın biz engellilere karşı onur kırıcı tavrı nedeniyle (engelliden öğretmen olmaz.) memur olarak diğer kurumları tecih etmek zorunda bırakıldık.
Bu yılın haziran ayında yapılan 600 kişilik engelli öğretmen alımına memur olmamız sebebiyle katılamadık.
600 kişilik kadronun sadece 312 tanesi doldu. Başvurmadığımız yer, kurum kalmadı. Bizim sesimizi duyuracağınızı umut ediyoruz.
Saygılarımızla.
2012 ömss-1 tercih döneminde memurluğa atanmış engelli öğretmen adayları.

Cevap: Sesinizi duyurdum, inşallah atamalarınız gerçekleşir, sorununuz çözülür. Bence engeline bağlı olarak engelliden de pekala öğretmen olur, neden olmasın.
….

ATANAMAYAN ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİ

Artık eşimin yüzü gülsün istiyorum lütfen mağduriyetimizin giderilmesi için Allah rızası içi yardım edin.
2 yıldır evliyiz, çocuk yapmamızı bile sırf atama yüzünden erteliyoruz.
9 yıl da birbirimizi bekledik, çok zorlu yollardan geçtik, atamamız olsa bu zorluklardan kurtulacağız.
Yalvarırım artık 50 -80 gibi kontenjanlar açmayın, yazık bu insanlara, lütfen sesimizi duyun.
İyi çalışmalar
Atanamayan elektrik öğretmeni eşi Neriman


Cevap: Neriman Hanım, sizin de sesinizi duyurmuş olayım, bu konuda çok eposta alıyorum, sizinkini onlar adına da yayınlıyorum. Hayırlısı olsun inşallah.
….


YETİŞ AYŞE’YE NASIL ULAŞIRIM?

Yetiş Ayşe’ye 05303846381 ve 05303846385 numaralı telefonlardan, twitter’da @yetisaysearal adresinden ve elbette her zaman olduğu gibi aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Yazarken konuyu ve taleplerinizi ve özellikle telefon, adres ve sair iletişim bilgilerinizi de açıkça yazın ki sizlere yetişmemiz hızlı ve kolay olsun.

Yazarın Tüm Yazıları