Trafik canavarı emniyet tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Trafik canavarı emniyet tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 01:11

Ankara Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Tolga Beyenir, 4 arkadaşıyla birlikte çıktığı bisiklet turunda trafik canavarının kurbanı oldu. Emniyet şeridinde ilerleyen bisikletlilere çarparak kaçan araç sürücüsü Tolga’yı öldürdü, iki arkadaşını ise yaraladı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Tolga Beyenir (19) trafik canavarının kurbanı oldu.
Tatilini Eskişehir’deki ailesinin yanında geçiren Tolga Beyenir, 4 arkadaşıyla birlikte Bursa’ya pedalladı. Beyenir ve arkadaşlarına eve dönüş yolunda bir otomobil arkadan çarptı. İnegöl-Ankara karayolunun 7’nci kilometresinde gece yarısı meydana gelen feci kazada, 19 yaşındaki Tolga Beyenir hayatını kaybetti, iki arkadaşı ise yaralandı. Beyenir’in ölümüne neden olan otomobil ise kayıplara karıştı. Üniversiteli gençten geriye tutkunu olduğu bisikletiyle bir süre önce çektirdiği fotoğrafı kaldı.
Kaza sonrası olay yerinde inceleme yapan polis ve jandarma, bir gencin ölümüne iki kişinin ise yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan otomobilden düşen aynaya el koydu. Güvenlik birimleri, her yerde aracın plakasını ve sürücüsünü araştırıyor.

Haberin Devamı

50 METRE SÜRÜKLEDİ

Tolga Beyenir ile bisiklet turuna çıkan, yaşanan kazadan ise şans eseri yara almadan kurtulan Ali Gülücü, kazanın emniyet şeridinde meydana geldiğine dikkat çekti. Kaskları ile bisiklet farlarının da olduğunu belirten Ali Gülücü, şunları söyledi:
“Yol aydınlatması da olmasına rağmen bir otomobil son süratle gelip arkadan çarptı ve Tolga’yı yaklaşık olarak 50 metre boyunca sürükledi, vurduktan sonra da şeridine geri dönerek yola devam etti. Kaza öncesinde ne bir korna ne de selektör yapmadı.”

‘UYUMUŞ OLABİLİR’ İHTİMALİ

Beyenir’in olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade eden Gülücü, çarpan aracın plakasını alamadıklarını belirterek, “Küçük bir otomobildi, çarpmanın etkisiyle aynası da kırıldı. İki arkadaşımızın bisikleti tamamen kullanılamaz hale geldi. Korna çalmaması, fren yapmaması sürücünün muhtemelen uyuduğu ihtimalini akıllara getiriyor” ifadelerini kullandı.

Kazada hayatını kaybeden Tolga Beyenir’in cenazesi, Mamure Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından memleketi Eskişehir’e defnedildi. Cenazeye, Başkent’teki arkadaşları ile bisiklet grupları da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!