BOĞULAN BOĞULANA

Güncelleme Tarihi:

BOĞULAN BOĞULANA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 01:44

Türkiye, bayram tatiliyle birlikte art arda gelen boğulma haberleriyle sarsıldı. 3 günde 20 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İSTANBUL Valisi Hüseyin Mutlu, dün kentte 6 kişinin boğularak yaşımını yitirdiğini açıkladı. Mutlu, Twitter’da paylaştığı mesajda, “Uyarılara rağmen Karadeniz’in tehlikeli sularında bugün (dün) 6 insanımız boğularak vefat etti. Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı. İstanbul’da önceki gün de Berşan (13), Güler (7) ve Engin Aras (5) kardeşler oynamak için Alibeyköy Barajı kenarına gitti. Engin’in ayağı kaydı ve baraja düştü. Kardeşini kurtarmak isteyen Berşan da suya atladı. Bu sırada Güler de dengesini kaybedip suya düştü. Berşan ve Engin hayatını kaybederken, Güler son anda kurtarıldı.

BAYRAM TATİLİNDE ÖLDÜLER

- İzmir Kınık’tan tatil için ailesiyle Dikili’ye gelen Baykal Şahan ise (23), denize açıldığı şişme botun devrilmesi üzerine hayatını kaybetti.
- Memleketi Kırıkkale’ye giden Haydar Çolak (22), gün balık tutmak için gittiği Kızılırmak’ta suya düştü. Yüzme bilmeyen Çolak boğuldu.
- Manisa’da önceki gece Girgin Türk (77), serinlemek için girdiği sulama havuzunda öldü.

Haberin Devamı

KARDEŞİ ÖLDÜ, O KURTULDU

- Trabzon’un Kıyıcık beldesinde Üzeyir Emirhan Tellioğlu (13) denizde boğularak can verdi. Akçaabat ilçesinde ise denize giren Salih (18) ile kardeşi İsa Reis (20) suya gömüldü. Salih Reis öldü, İsa Reis’in sağlık durumu ciddi.
- İzmir’de dün tekneyle denize açılan Hamdi Şimşek (25) suya atladığında başını kayalıklara çarptı. Hastaneye kaldırılan Şimşek, kurtarılamadı. Önceki gece ise Alsancak İskelesi yakınında suya düşen erkeğin cesedi kıyıya 500 metre mesafede bulundu.
- Antalya’da önceki gece Konyaaltı Plajına giden 18 yaşındaki Yunus Akgün, denizde boğuldu.
- Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Söğütpınar köyü sahilinde serinlemek için denize giren evli ve 3 çocuk babası, 36 yaşındaki Mehmet Badoğlu, boğularak hayatını kaybetti.
- Tekirdağ, Sultanköy’de serinlemek için denize giren Arzu Duygun (17), suda kayboldu. Arkadaşlarının çıkardığı genç kız, hastanede can verdi.

Ege’ye aktı, dönmedi

- Eskişehir’den İzmir’in Dikili ilçesine gelen İsmail Keskin (26), önceki gün Çandarlı’da girdiği denizde boğuldu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü’nden bu yıl mezun olan Keskin’in cenazesi dün toprağa verildi. Keskin’in 6 Ağustos’ta Twitter hesabından “Ben bi Ege’ye akıp geleyim” diye yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

İki cana iki can

İSTANBUL’un Beykoz ilçesinde Selim Hindioğlu (34) ve akrabası Mehmet Bıyık (24) denize girmek için dün sabah Riva’ya gitti. İddiaya göre, birlikte geldikleri 14 ve 15 yaşındaki iki çocuğun dalgalarla boğuştuğunu gören ikili, kurtarmak için denize atladı. Çocukları kurtaran Hindioğlu ve Bıyık, dalgalara kapıldı. Çevredekilerin yardımıyla Hindioğlu sudan çıkarıldı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Hindioğlu, hastanede yaşamını yitirdi. İETT’de şoför olan Hindioğlu’nun yüzmeyi yeni öğrendiği bildirildi. Mehmet Bıyık’ı arama çalışmaları sürüyor. - M. Akif ERDEM/DHA

Rip akıntısından kurtuluş zor

BALIKESİR Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Soykan, denizlerde, kıyıya gelen dalgaların açığa doğru gitmesiyle oluşan ve hızı saatte 70 km’ye çıkabilen “rip akıntısı”na dikkat çekti. Buna kapılan kişinin çabalasa bile kıyıya ulaşamayacağını belirten Soykan, akıntının dar başlayıp sonra genişlediğini ve yaklaşık 300 metre açıkta etkisinin azaldığını anlatarak, “Rip akıntısıyla iyi yüzme bilenler bile mücadele edemez. Kıyıya doğrudan yüzmek yerine yanlara giderek bu akıntıdan kurtulabilirsiniz” dedi. Soykan, İstanbul Kilyos’taki boğulmaların yüzde 90’ının nedeninin rip akıntısı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Çocukları yüzme kursuna gönderin

Her yıl milyonlarca yabancı turistin geldiği Türkiye’de boğulmaların nerereyse tamamının Anadolu insanının başına geldiğini ifade eden Prof. Dr. Abdullah Soykan şu öneride bulundu: “Ülkemizde aileler, çocuklarına ayaklarının yere değdiği yerde yüzmesine izin veriyor. Bu şekilde de öğretiyorlar. Anne ve babalar çocuklarına en iyi şekilde yüzmeyi öğretmeli, kurslara göndermeli.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!