Giderek hayvan düşmanı mı oluyoruz

Yenimahalle, Aşağı Yahyalar Mahahallesi 982. Sokak ile Durali Bezci İÖ Okulu arasında kalan boş arsadaki inşaatın tahta yığınları altında, 3 haftalık 9 yavruyla siyah ve gri renkli 2 anne köpek, 983. Sokak kenarındaki inşaat tahta yığını altında 4 haftalık 3 yavrusuyla 1 anne köpek, hemen yanındaki 984. Sokak köşesinde, annelerinin terk ettiği 3 aylık 5 yavru köpek, ayrıca 983 ve 978. sokaklar kenarındaki boş alanlarda da 3’ü hamile kalmaya aday 7 yetişkin köpek barınmaktadır.

Haberin Devamı

Bu sahipsiz köpeklere, perişanlıklarını göre göre ilgisiz kalamadığım için, yiyecek ve su vermeye çalışıyorum. Ancak, yiyecek ve su vermemem konusunda, çevredeki değişik insanlar, hemen her gün beni uyarmakta ve tehdit etmektedir. Ben besin vermez isem, bu köpeklerin burada kalmayıp başka yerlere gideceğini iddia etmektedirler! Aralık 2012’den beri, sözlü başvurularım hariç, Yenimahalle Belediyesi’ne 8 kez, Büyükşehir Belediyesi’ne 3 kez yazılı başvuru yaptım. Gereken ilgiyi maalesef göstermediler. Elimdeki belgeleri paylaşmaya ve foto muhabirinizin veya kameramanın, köpekleri ve yavrularını görüntülemesine yardımcı olmaya hazırım. Konuyu haber yapabilirseniz, belki sorumluları harekete geçirmiş olursunuz. Sözünü ettiğim toplam 3 anne ve 17 yavru ve ayrıca 3’ü dişi 7 yetişkinden oluşan sahipsiz köpeklerin, koruma altına alınmaları ve kısırlaştırılmaları konusunun, Aralık 2012’den beri gereğini yapmayan Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyeleri sorumlularıyla birlikte işlenerek haber yapılmasına katkıda bulunmanızı istirham ediyorum.
H. Mustafa ÖZKAN

Haberin Devamı

Bankalar Birliği açıklama yapmalı

Ben ve eşim geçen ay İtalya’ya gittik. Kredi kartı ile bazı harcamalarımız oldu. Türkiye’ye döndüğümüzde, harcamalarımızın kredi kartı dökümümüzde ABD doları olarak geçtiğini gördük ve borcumuzun dolar olarak ödenmesi gerektiğini öğrendik. Biz harcamalarımızı Euro olarak yaptığımızı ve harcama tutarının transferinin yapıldığı andaki Euro-TL kuru üzerinden hesaplanıp TL olarak ödememiz gerektiğini söylesek de sonuç alamadık. Bizim bankada vadesiz olarak 300 küsur ABD doları hesabımız olduğu için bu durumla karşılaştığımızı söyleseler de biz tatmin olmadık. Bankalar Birliği bu konuda doyurucu bir açıklama yapabilir mi?
İbrahim AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları