Bedelli askerlik geliriyle ‘Gazi Evi’ kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik geliriyle ‘Gazi Evi’ kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 01:19

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bedelli askerlik uygulamasında elde edilen gelirin şehit yakınları ve engelliler için kullanılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Planlananlar arasında gazilerin biraraya gelebilecekleri Gazi Evleri ile rehabilitasyon amaçlı yaşam alanları da var. Bakanlık, yapılacak çalışmalara ilişkin özetle şu bilgileri verdi:

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri şehit yakınlarıyla görüşecek ve ilk olarak kabirlerin yapım, bakım veya onarımı gerçekleştirilecek. Myanmar’da 1’inci Dünya savaşı sırasında Hicaz ve Filistin’de İngilizler tarafından esir edilen askerlerden Burma’da vefat edenlerin olduğu şehitliğin yapılması planlandı. Aynı amaçla Sarıkamış’taki şehitliklerimiz için de gerekli çalışmalar başlatıldı. Gazilerin engellerine göre, yaşadıkları ortamların tespit edilerek olabildiği ölçüde banyo, tuvalet, rampa, araç parkı gibi temel yaşam koşulları iyileştirilecek. İllerde özellikle şehit yakınları ve gazilerin kurmuş olduğu derneklerin faaliyet yapabileceği mekan eksikliği ile şehit yakınları ve gazilerin bir araya gelebileceği mekan eksikliği tespit edildi. Bu nedenle ‘Gazi evi’ projeleri hazırlanmaya başlandı.

Haberin Devamı

TEDAVİ İÇİN YENİ MEKAN

Gaziler, yaralandıktan sonra hastanelerde tedavi edilip, pansuman, fizik tedavi ve benzeri tedavilerinin ev ortamında da yapılabileceğinden taburcu ediliyor. Fakat bu dönemde, hem gaziler hem de yakınları ciddi travmalar yaşayabiliyor. Gazilerin ve refakatçilerin, yeni duruma hazırlanmaları ve devam eden tedavilerinin yapılabileceği geniş yaşam alanları planlandı. Kore ve Kıbrıs’ta şehit olan vatandaşlarımızın soyundan gelen belirli sayıdaki kişileri bir gezi programı dahilinde Kore ve Kıbrıs’a götürülmesi de planlanıyor. Şehit ve gazi çocuklarının eğitimi ve çeşitli sınavlara hazırlanmaları da desteklenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!