CHP'li Muharrem İnce'den Bülent Arınç'a sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

CHPli Muharrem İnceden Bülent Arınça sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 15:30

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa’da katıldığı programda ‘Vardar Ovası’ türküsünü okutmamasına tepki gösterdi. İnce, “Bayram süresince yaptığı açıklamalara bakıyorum, Hüseyin Çelik’in, Bülent Artınç’ın, Mehmet Ali Şahin’in yaptığı açıklamalara baktığımda gerçekten saçmalamakta zirve yaptılar. Bülent Arınç’ın şunu bilmesi lazım. Türküleri yakanlar, yasaları yapanlardan her zaman daha güçlüdür” dedi.

Haberin Devamı

Muharrem İnce, parti il binasının önünde basın açıklamasında bulundu. Başbakan Yardımcısı Arınç’ı eleştiren İnce, “Bayramda AKP yetkililerinin açıklamalarına bakınca gerçekten şaşırdım. Yani bu kadar anlamsız, çelişkilerle dolu açıklamaları nasıl yapıyorlar doğrusu şaşkınım. Bülent Arınç diyor ki; ‘Suriye, Afganistan, Pakistan, Mısır, Bangladeş’e baktığınız zaman Müslüman dünya yanıyor.’ Oraya kadar tespiti doğru da, ondan sonraki tespiti niye yapmıyor? Eğer Türkiye yanmıyorsa, Türkiye bugün Müslüman coğrafyasındaki en istikrarlı ülke ise bu laiklik sayesindedir, bu Atatürk sayesindedir. Bu tespiti niye yapmıyor? Bilinçaltında öyle bir Atatürk düşmanlığı yatıyor ki; Vardar Ovası’ndan bile rakı çıkarıyor. Onun derdi, orada rakı geçtiği için değil, eğer böyle olsaydı Manisa’ya gitmezdi. Manisa’nın her yeri üzüm, üzüm deyince anason, anason deyince rakı gelir akla. Böyle bir şey yok. O, Atatürk düşmanlığını Vardar Ovası’nda rakı geçiyor diye sözde espri yapıyor. Orada bir kin, nefret var” dedi.

Haberin Devamı

“Hukuk Fakültesi diploması var mı araştırmak lazım”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in açıklamalarına da değinen İnce, Şahin’in Hukuk Fakültesi diplomasının sorgulanması gerektiğini iddia etti. İnce, “Mehmet Ali Şahin’in açıklamasını dinleyince ‘bunun neresini düzelteyim?’ dedim. Cümleyi aynen söylüyorum: ‘Darbeye teşebbüsten hüküm giymiş, 3 tane milletvekiline sahip diyor CHP.’ Bir kere 3 tane milletvekili olmaz. 3 milletvekili olur. Ne zamandan beri kişilere insanlara tane ile söyler olduk bunları. İkincisi hüküm giymiş diyor. O, 3 milletvekilini CHP ihraç etsin diyor. Meclis başkanı açıklama yapıyor; Masumiyet karinesi, Yargıtay aşaması var diyor. Başbakan ‘bu nihai bir karar değildir’ diyor. Ama yardımcısı çıkıyor ‘Onları CHP ihraç etsin’ diyor. Kafaya bakın. Bu nasıl adalet bakanı olmuş. Bu nasıl meclis başkanlığı yapmış. Buna hukuk fakültesi diplomasını kim vermiş? Bu Mehmet Ali Şahin’in gerçekten Hukuk Fakültesi diploması var mı doğrusu bunu araştırmak lazım. Bunu kim mezun etmiş?” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreteri intihar etmişti onu çözdü mü?”

İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Ergenekon davası süresince hiçbir faili meçhul cinayetin olmadığı yönündeki açıklamalara da değindi. İnce, “Hüseyin Çelik ‘Bu Ergenekon davası başladıktan sonra, hiçbir faili meçhul cinayet olmadı’ diyor. Hüseyin Çelik’e şunu soruyorum; Bu tutuklamalar, bu kararlar, bu Ergenekon süreci hangi faili meçhul cinayeti çözmüş? Bana bunu anlat. Türkiye’de yüzlerce faili meçhul cinayet var. Bu dava hangi faili meçhul cinayeti çözmüş? Ona özel olarak bir sorum var. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreteri intihar etmişti. Onu çözdü mü? Bu Ergenekon süreci onu çözdü mü? Abdullah Cömert’in katilini buldu mu bu süreç? Hangi faili meçhul cinayeti bulmuş?” dedi.

Haberin Devamı

“Başbakan da korkuyor demek ki”

Açıklamasının devamında “Bu mahkemeler adalet dağıtsaydı, MİT Müsteşarını da gönderirdiniz, burada yargılattırırdınız” diyen İnce, “Bu süreçte Başbakan korkuyor. Başbakan diyor ki geçmişte biliyorsunuz ‘Genel Kurmay Başkanını terörist ilan edenleri tarih affetmez’ demişti. Bugün de ne diyor ‘Kanaatim aynı’ diyor. Bir taraftan yardımcıları bu mahkeme kararlarını savunurken, diğer taraftan Başbakan bunu eleştiriyor. Ucu kendilerine dokunduğunda, ucu Mit Müsteşarına dokunduğunda, apar topar kanun çıkardı bunlar. Öyle yapmadılar mı? Gece yarısı sabahlara kadar çalıştı bu meclis. MİT Müsteşarını kurtarmak için kanun çıkarttılar. O zaman bu mahkemelere devlet içinde devlet diyenler, bu mahkemeleri yerden yere vuranlar nasıl oldu da bugün bu mahkemelerin kararlarını savunur hale geldiler? Ucu kendilerine dokunduğu zaman kötü, ucu başkanlarına dokunduğu zaman iyi oldu. Böyle bir mantık olabilir mi?

Haberin Devamı

Başbakan da korkuyor demek ki. Yani yardımcısı Arınç’ın açıklamalarına bakın. ‘Ey Kılıçdaroğlu’ diyor, ‘Bir gün sende bu mahkemelerde yargılanırsın’ diyor. Bülent Arınç’a şuna söylemek lazım; Ucu Başbakan’a dokunacağını anladınız, gece yarısı kanunlar çıkarttınız. Bir gün demek siz de bu mahkemelere düşmekten korkuyorsunuz. Bu mahkemeler adalet dağıtsaydı, MİT Müsteşarını da gönderirdiniz, burada yargılattırırdınız.”

“AKP sabıkalı bir partidir”

AK Parti’nin sabıkalı olan bir parti olduğunu belirten İnce, bayram süresince AK Parti’nin saçmalamakta zirve yaptığını söyledi. İnce, “Mehmet Ali Şahin’e şunu söylemek istiyorum; Yargıtay aşaması var henüz. Başbakan doğru söylüyor. Ama şunu da öğrenmemiz lazım. Şunu da kendinin biliyor olması lazım. AKP sabıkalı bir partidir. Laiklik karşıtı eylemleri odağı olmaktan sabıkası olan bir partidir. Yine benim öğrenemediğim bir konu var. Mehmet Ali Şahin onu öğrensin. Eski Adalet Bakanıdır. Başbakan, hâkime hakaretten geçmişte ceza aldı mı? Başbakan’ın bu konuda da sabıkası var yanılmıyorsam. Bunları açıklasın. Bayram süresince yaptığı açıklamalara bakıyorum, Hüseyin Çelik’in, Bülent Artınç’ın, Mehmet Ali Şahin’in yaptığı açıklamalara baktığımda gerçekten saçmalamakta zirve yaptılar” dedi.

Haberin Devamı

Arınç’a ‘İnce’ Gönderme

İnce açıklamalarını şu sözlerle tamamladı;“Bülent Arınç’ın Vardar Ovası düşmanlığı içinde rakı sözcüğü geçtiği için değil Atatürk sevdiği içindir demiştim. Bülent Arınç’ın bir de şunu bilmesi lazım. Türküleri yakanlar, yasaları yapanlardan her zaman daha güçlüdür. Arınç bunu bilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!