Yapracık TOKİ kırık dökük

Güncelleme Tarihi:

Yapracık TOKİ kırık dökük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 01:33

TOKİ konutlarında oturan Başkentliler, hizmet eksikliğinden dert yandı.

Haberin Devamı

Yapracık TOKİ konutlarında oturan Başkentliler, konutlarının olduğu bölgedeki hizmet eksikliğinden dert yandı. Semt sakinleri, yolların bozukluğundan, çevre kirliliğine pek çok konuda mağdur olduklarını söyledi.

Yapracık TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, bölgede yaşamanın çok güç olduğunu dile getirerek, yolların bakımsızlığına, ulaşımın çok zor oluşuna isyan etti. Yeni bir yerleşim yeri olmasına rağmen sıkıntılarının çok fazla olmasına dikkat çeken semt sakinleri, ulaşımdan sosyal yaşama, pek çok konuda mağdur olduklarını belirtti. 14 etaptan oluşan TOKİ konutlarında oturan Başkentliler, kendilerini cezalandırılmış gibi hissettiklerini vurgulayarak şikayetlerini şöyle sıraladı:

KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

“Yollarımız daha yeni olmasına rağmen her yer kırık dökük. Araçlarımızla giderken çukurlara düşmemek için büyük çaba sarf ediyoruz. Her beş metrede bir rögar kapakları var. Bu haliyle yollarımız, köy yollarına benziyor. Köstebek yuvası gibi yollar yüzünden, araçlarımızla trafiğe dahi çıkamıyoruz. Yol kenarlarında istinat duvarlarının olmayışı, olan yerlerde de yetersiz kalması, yollara taş ve toprakların düşmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

OTOBÜS SEFERLERİ ARTIRILSIN

Semtten Kızılay için tek otobüs çalışıyor ve o da yarım saatte bir geçiyor. Sincan için de bir belediye otobüsü çalışıyor ama o da günde üç defa ring yapıyor. Bizim isteğimiz otobüs seferleri arttırılsın ve en azından ulaşım sıkıntımız çözülsün. Civarda bir tane bile market yok. Pazar yerimiz yok, En ufak bir şey alabilmek için Sincan’a yada Çayyolu’na gitmemiz gerekiyor. Bir tane Halk Ekmek büfesi var ama o da sadece öğle ve akşam saatlerinde açık oluyor.

ÇEVRE PİSLİK İÇİNDE

Daha yapılaşmaya yeni açılan bir bölge olduğu için boş arsa çok fazla ve bu boş arsalarda her türlü çöpü bulabilirsiniz. Kimi moloz döküyor, kimi çöp atıyor. Yol kenarlarındaki araba lastiklerinden, arsaların içindeki yıkılan elektrik direklerine kadar ne ararsanız var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!