Bahçe trafosu üç kat büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Bahçe trafosu üç kat büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 01:19

Ankara 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, apartman sakinlerinin açtığı davada bahçedeki elektrik trafosunun “tahliyesine” karar verirken, Yargıtay da kararı onadı. Trafo, icra yoluyla tahliye edilirse bölge elektriksiz kalacak.

Haberin Devamı

Refik Belendir Sokağı’ndaki 3 numaralı Özlem Apartmanı sakinleri, bahçedeki elektrik trafosunun kaldırılması talebiyle avukatları Bilal Kolbüken aracılığıyla Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’ye (BEDAŞ) dava açtı. Dava dilekçesinde, apartmanın ortak alanında bulunan “Hoşdere 1” kodlu trafonun, apartman tarafından 1968’de EGO Genel Müdürlüğüne 60 yıl için kiralandığı, ancak kira bedelinin ödenmediği belirtilerek, kira sözleşmesi uyarınca tapu kaydına aynı yıl şerh konulduğu ifade edildi.

İZİNSİZ BÜYÜTÜLDÜ

Trafonun zaman içinde, apartmandan izin alınmadan boyutlarının üç katına çıkartıldığı aktarılan dava dilekçede, trafonun binaya ait doğalgaz şebekesi, rögar hattı ve su deposuna yakın olduğu ve bu nedenle tehlike arz ettiği kaydedildi. İhtara rağmen BEDAŞ’ın trafoyu kaldırmadığı bildirilen dilekçede, mahkemeden, trafonun tahliyesine karar vermesi istendi.

Haberin Devamı

BÖLGE ELEKTRİKSİZ KALIR

BEDAŞ’ın avukatları ise dava aşamasında, “Trafonun taşınmasının mümkün olmaması durumunda davacı apartman ile civardaki tüketicilere uzun süre elektrik verilmemesinin söz konusu olduğunu kaydeden avukatlar, davanın reddini istedi. Mahkeme, yargılama sonucunda apartman sakinlerinin açtığı davayı kabul ederek, trafonun tahliyesine karar verdi. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi de mahkemenin kararını onadı.

İCRA İLE TAHLİYE ETME HAKKIMIZ VAR

Apartman yönetiminin avukatı Bilal Kolbüken, “Önce idareye, tahliye emri göndereceğiz. Tahliye edilmezse icra müdürlüğünün ayarlayacağı teknik bilirkişiler aracılığıyla tahliye işlemleri yapma hakkımız var. Fakat bu da sıkıntılı. Çünkü bu yola başvurursak birçok ev elektriksiz kalacak. Bu yüzden idarenin sorunu çözmesini bekliyoruz. Trafo tahliye edilmezse, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunma hakkına sahibiz” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!